Metsäteollisuus ry:n toimintaan pääsi tutustumaan kaksi TET-harjoittelijaa kahdeksi viikoksi. Lauri ja Niilo kertovat, mitä he pääsivät tekemään TET-harjoittelujakson aikana.


Olemme Lauri Martelin ja Niilo Ruuskanen, 15-vuotiaita jalkapalloa pelaavia 9.-luokkalaisia Leppävaaran koulusta. Päätimme hakea yhdessä tänne Metsäteollisuus ry:lle TET-harjoitteluun, koska kuulimme että täällä on kaksi avointa paikkaa, ja tämä paikka kuulosti meidän mielestämme mielenkiintoiselta.


‘’Ensimmäisen TET-viikon paras hetki oli se, kun pääsimme osallistumaan Metsäpäiville Jätkäsaaren Clarion Hotelliin’’, sanoo Niilo.

Niilosta parasta oli Metsäpäiville osallistuminen.


Metsäpäivillä opimme paljon uusia asioita liittyen viestintään sekä metsätalouteen. Kuulimme myös opinto-ohjaajien kokemuksia siitä, miten koulujen ja työnantajien yhteistyötä pitäisi vahvistaa.


Pääsimme haastattelemaan yhteensä kolmea asiantuntijaa kauppapolitiikasta, lakiasioista ja viestinnästä. Laurin mielestä asiantuntijahaastattelut ovat olleet parasta TET-jaksossa.


‘’Opimme niissä paljon erilaisia asioita, esimerkiksi tärkeistä kauppapolitiikan asioista’’, sanoo Lauri.

Ensimmäisellä viikolla pääsimme vierailulle UPM:lle, jossa kuvattiin uravideota. Samalla pääsimme tutustumaan yrityksen toimintaan. Laurilla heräsi kiinnostus oikeustieteitä kohtaan, kun hän perehtyi metsäteollisuusyrityksen lakimiehen työtehtäviin ja pääsi jopa tulkitsemaan työsopimuksia itsenäisesti. Lauri suoriutui tehtävästä ansiokkaasti.

TET-harjoittelun aikana kiinnostuin lakiasioista.

Lauri työnteossa.


‘’Juristin työtehtävät vaikuttavat kiinnostavilta ja sen lisäksi he tienaavat aika paljon, mikä vaikuttaa positiivisesti mielenkiintooni juristin työtä kohtaan’’, Lauri täydentää.


Toisella viikolla osallistuimme erilaisiin kokouksiin. Lisäksi osallistuimme metsien monimuotoisuuteen liittyvään lanseeraustilaisuuteen. Tutustuimme myös eri asiantuntijoiden yksittäisiin työtehtäviin tarkemmin.


TET-harjoittelujakson aikana tutustuimme täällä Metsäteollisuus ry:ssä monipuolisesti metsäsektoriin sekä siihen, mitä työelämä on. Uskomme, että tämä kokemus auttaa meitä varmasti tulevaisuuden suunnitelmissa sekä mahdollisesti ensimmäisen kesätyöpaikan löytämisessä.