Metsäalan yhteinen koulukampanja Mahdollisuuksien metsä innostaa nyt 8. luokkalaiset ja lukiolaiset pohtimaan, löytyisikö metsäalalta myös minulle tuleva urapolku? Suosittu kampanja käynnistyy jälleen maaliskuussa 2024, mutta tällä kertaa uudistuneena.

Mahdollisuuksien metsä -koulukampanja esittelee metsäalan moninaisia uramahdollisuuksia yhteishaun kynnyksellä oleville 8. luokkalaisille ja lukiolaisille. Kampanjan äänenä toimivat metsäteollisuusyritysten omat työntekijät ja metsäalan opiskelijat, joiden omat kiehtovat tarinat tekevät kustakin vierailusta ainutlaatuisen.

Kampanjassa koululähettiläät esittelevät oppilaille oppitunnin verran metsäalaa, sen työ- ja opiskelumahdollisuuksia sekä puupohjaisia tuotteita. Lukiolaiset puolestaan saavat vieraaksi alan opiskelijoita, jotka kertovat metsäteollisuuden töihin tähtäävästä opiskeluelämästä ja kesätöistä. Vierailujen sisällöt on suunniteltu ruokkimaan koululaisten koulutus- ja urahaaveita ja vahvistamaan oppilaanohjausta.

Metsäteollisuuden rooli vihreän siirtymän ja biopohjaisen kiertotalouden keskiössä on suuri ja sen potentiaali vieläkin suurempi. Toteutuakseen se edellyttää uusia ja innostuneita nuoria mukaansa:

- Arvostamme erittäin korkealle oppilaitosten ja yritysten solmimia vuorovaikutussuhteita. Ne tukevat uusien, kestävien ja nuorille merkityksellisten työpaikkojen ja työurien syntymistä käytännönläheisesti ja ajantasaisesti. Kampanjalla haluamme myös kannustaa ja voimaannuttaa nuoria juuri siihen maailmaan, joka meitä alalla jo työskenteleviä kiehtoo joka päivä, sanoo Metsäteollisuus ry:n johtaja Maarit Lindström.

Uudistunut Mahdollisuuksien metsä -vierailu osallistaa nuoria entistä enemmän

Vuonna 2013 käynnistynyt kampanja on aina pyrkinyt elämään ajassa. Kymmenen vuoden aikana niin nuorten kuin metsäteollisuuden arki ovat molemmat kokeneet isoja myllerryksiä. Nyt, kampanja haluaa jatkaa toiselle vuosikymmenelleen uusia uria pitkin. Inspiraationa toimii koulujen ja koululähettiläiden arvokas palaute.

- Kampanjan keskiössä tulevat jatkossakin olemaan metsäalan uratarinat ja puupohjaiset tuotteet, mutta oppitunnin osia tullaan päivittämään. Suunnitelmissa on esimerkiksi osallistaa nuoria enemmän ja vastata entistä paremmin heidän mieltään askarruttaviin kysymyksiin, vihjaa Metsäteollisuus ry:n osaamisen ja koulutuksen asiantuntija Venla Kaplas.

Suomen suurimmaksi koulukampanjaksi tituleerattu Mahdollisuuksien metsä tavoittaa vuosittain jopa puolet maamme 8.-luokkalaisista.

Edit: Ilmoittautuminen kevään 2024 kampanjaan päättyi maanantaina 9.10.2023.