Olemme koonneet tälle sivulle tuottamiamme opetusmateriaaleja, joiden avulla voitte tutustua metsäalaan. Osa materiaaleista ja esitteistämme on myös oppilaitosten tilattavissa veloituksetta SubjectAid-palvelussa.

Uutta! Metsäteollisuus ry on mukana Opopassissa

Opopassi on uudenlainen opinto-ohjauksen oppimisympäristö, jonka tavoitteena on tukea opiskelijan tulevaisuuden ja työelämän suunnittelun prosessia ja yksilöllisen jatko-opintopolun löytymistä. Opopassin avulla voi suorittaa lukion pakollisen OP2-opintojakson, sillä sen sisältö pohjautuu OP2-opintojakson opetussuunnitelmaan.

Opopassi on kaikkien Suomen nuorten ja opinto-ohjaajien käytössä 24/7 ilmaiseksi, eikä vaadi käyttäjältä kirjautumista.


Metsäteollisuus ry on mukana kahdella tehtävällä:

Tehtävä 1.) Luma-alalle

Tehtävä 2.) Metsästä ammatti


Ota Opopassi haltuun ja tutustu metsäalaan!

Löydä urapolkusi metsästä -juliste

Metsäteollisuudessa on tarjolla monipuolisia töitä eri alojen osaajille. Löydä urapolkusi metsästä -juliste esittelee metsäteollisuuden tuotannon eri vaiheissa olevia työtehtäviä ja koulutuksia, joilla eri tehtäviin voi päästä.

Julisteen voi tilata veloituksetta koululle SubjectAid-palvelun kautta.

 

Biotalouden ammatit -korttipeli

Biotalouden ammatit -korttipelin kautta pääsee tutustumaan metsä- ja kemianteollisuuden monipuoliseen ammattikirjoon rennosti pelaamalla. Tässä ei kilpailla toisia vastaan, vaan yhteistyössä ratkotaan, mikä ammatti sopii mihinkin työpaikkaan.

Korttipeli koostuu 48 kortista, jotka jakautuvat kolmeen eri kategoriaan:

  1. Ammattinimikkeet
  2. Työpaikat (missä työ tapahtuu)
  3. Työhön liittyvät asiat

Korteista tulee muodostaa kolmen kortin sarjoja siten, että jokaisessa sarjassa on yksi kustakin kategoriasta. Jotkut kortit voivat käydä useampaankin kohtaan, joten ratkaisuja voi olla useampia.

Esimerkki ratkaisusta: Puutavara-autonkuljettaja– Metsä/sellutehdas – Ajomääräys

HUOM! Säädä tulostusasetuksista kaksipuolinenprinttaus ja käännä lyhyen reunan kautta. Näin kortit tulostuvat oikein.

Lataa esimerkkiratkaisut tästä.

 

  

Puusta valmistettujen tuotteiden infokortit

Puusta on moneksi. Paperi-, pakkaus- ja puutuotteet kehittyvät koko ajan. Lisäksi niiden rinnalle syntyy aivan uudenlaisia tuotteita ja liiketoimintaa.

Tiesitkö, että vaatteidesi raaka-aine voi olla puuta? Tai että paperiin ja kartonkiin voidaan liittää älyominaisuuksia? Älypakkaus kertoo, jos esimerkiksi siihen pakatun, kylmässä säilytettävän elintarvikkeen kylmäketju on päässyt katkeamaan. Puusta saadaan myös lääkkeitä, biopolttoainetta ja paljon muuta.

Oheisista infokorteista saat tietoa metsistä sekä erilaisista puusta valmistetuista tuotteista, niin tutuista kuin uusimmista innovaatioistakin.

Mahdollisuuksien metsä -kampanjaan osallistuvat koulut saavat infokortit metsäteollisuuden tuotteita esittelevän tuotesalkun mukana.

Mahdollisuuksien metsä -TET: opas opinto-ohjaajille

Mahdollisuuksien metsä -TET (MM-TET) on yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu 1–3 päivän tai 1–2 viikon kestoinen työelämään tutustumisjakso metsäalaan.

Sähköinen MM-TET: opas opinto-ohjaajalle esittelee tiiviisti metsäalan monipuolisia uramahdollisuuksia sekä työelämään tutustumisvaihtoehtoja.