Marraskuinen maanantaiaamu ja tehdasalueen kokoustila täyttyy puheensorinasta. Metsäteollisuus ry:n ja alueellisten kauppakamarien syksyn vaalikiertue osoitti, että mielenkiintoinen keskustelu ei katso vuoden- tai kellonaikaa. Keskustelujen kyllästämien tilaisuuksien myötä vaalikiertueemme saavutti tavoitteensa.

Metsäteollisuus ry:n ja alueellisten kauppakamarien yhdessä järjestämä vaalikiertue kiersi marraskuun aikana kahdeksan vaalipiiriä. Tilaisuudet kokosivat lähes 200 osanottajaa, joiden joukossa oli useita kymmeniä metsäteollisuuden kehittämisestä kiinnostuneita kansanedustajaehdokkaita.

Kiertueemme pysähtyi Kotkassa, Varkaudessa, Raumalla, Oulussa, Tampereella, Pietarsaaressa, Lohjalla ja Kemissä. Tilaisuuksissa perehdyttiin metsäteollisuuden tulevaisuudennäkymiin ja toimialan hallitusohjelmatavoitteisiin paitsi kansallisesta myös paikallisesta näkökulmasta. Esitysten lisäksi saimme nauttia osallistujien moniäänisistä puheenvuoroista, tehdaskierroksista ja aktiivisesta dialogista, joka usein päättyi vasta tehtaiden ulkoporteilla.

Metsäteollisuus puhuttaa – onneksi

Metsä on monien huulilla. Kiertueen tilaisuuksissa läsnäolijoita puhututtivat etenkin metsäteollisuuden hyvinvointia luova vaikutus, ilmasto- ja monimuotoisuuskysymykset, alan vetovoima sekä toiveet tulevan hallituksen ohjelmaan.

Keskusteluaiheiden laajuudesta huolimatta tilaisuuksissa vallitsi vahva tulevaisuususko ja ratkaisukeskeisyys. Viesti oli selvä: metsäteollisuus tarjoaa ratkaisuja niin kansallisiin kuin globaalisti käsillä oleviin haasteisiin. Paikallisten metsäteollisuusyritysten työ kantaa hedelmää hyvinvoivan Suomen ja maailman puolesta.

Suomessa metsäteollisuuden ratkaisuja konkretisoimassa on suoraan ja välillisesti yli 74 000 ihmistä. He tekevät työtä taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän huomisen puolesta. Metsäteollisuuden suunta on vahvasti tulevaisuudessa.

Ratkaisut löydetään yhdessä

Niin kuin yleensäkin päätöksenteossa, paras lopputulos saavutetaan levittämällä pöydälle kaikki kortit ja yhdistelemällä niitä. Kiertueemme osoitti metsäteollisuuden teemojen kiinnostavan laajasti. Olemme iloisia siitä, että metsäteollisuuden tulevaisuus ja toiminnan menestys herättävät keskustelua, ja että ratkaisua voidaan etsiä yhdessä. Vain siten alamme potentiaali pääsee täyteen kukoistukseen.

Kiitämme kanssajärjestäjiä, tilaisuuksia isännöineitä yrityksiä sekä ennen kaikkea tilaisuuksiin osallistuneita hienosta kiertueesta!

Tutustu Metsäteollisuuden hallitusohjelmatavoitteisiin täällä.