Meneillään on Euroopan unionin supervuosi metsäteollisuuteen vaikuttavissa EU-teemoissa.  

Metsäteollisuus ry järjestää jäsenilleen kevään aikana viisi aamukahvitilaisuutta EU-aiheista. Tilaisuuksien tarkoituksena on jakaa jäsenille tietoa ajankohtaisesta tilanteesta ja jatkoaskelista eri EU:n instituutioissa. Aamukahvit toteutetaan Teamsin välityksellä alla mainituista aiheista. Varsinaiset kutsut lähetetään vielä erikseen.

EU:n biodiversiteettistrategia 26.3. klo 9–10.15

Tilaisuuden alustajiksi ovat lupautuneet Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk.) sekä ympäristöministeriön erityisasiantuntija Olli Ojala. Katainen on mukana maatalousvaliokunnan (AGRI) EU:n biodiversiteettistrategiaa koskevassa kannanmuodostuksessa. Ojala osallistuu Suomen edustajana komission asiantuntijatyöryhmässä käynnissä olevaan suojelua koskevaan määritelmätyöhön.

EU:n energia- ja ilmastopolitiikka 8.4. klo 9–10.15

Tilaisuuden alustajana on TEM:n energiaosaston ylijohtaja Riku Huttunen.

EU:n LULUCF-asetus 16.4. klo 8.30–9.45

Tilaisuuden alustajina ovat Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (rkp) sekä maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraneuvos Heikki Granholm. Torvalds on meppiuransa aikana toiminut aktiivisesti ympäristövaliokunnan LULUCF:än liittyvissä toimissa. Granholm puolestaan tuntee Suomen tavoitteet ja neuvoston tilanteen.

Kestävä rahoitus 21.4. klo 9–10.30

Tilaisuudessa europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) kertoo, mitä parlamentissa kokonaisuudessaan ajatellaan tästä teemasta. Virkamiesnäkökulman keskusteluun tuo TEM:n energiaosaston erityisasiantuntija Katja Tuokko.

Hiilitullit ja ETS 4.5. klo 9.15–10.30

Tilaisuuden alustajiksi ja keskustelijoiksi ovat lupautuneet Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö (vihr.) ja ulkoministeriön kauppapolitiikan yksikön päällikkö Pasi-Heikki Vaaranmaa.  Niinistö on parlamentin ympäristö- ja teollisuusvaliokuntien (ENVI ja ITRE) jäsen. Vaaranmaa on kauppapolitiikkaan keskittynyt diplomaatti.