Neljä näkökulmaa vientiteollisuuteen

Suomi ei tulisi toimeen ilman vientiteollisuutta. Tältä sivulta löydät tietoa vientiteollisuuden merkityksestä taloudessa sekä kansainvälistä vertailua vientiteollisuuden ympäristövaikutuksista. Selvityksistä kaksi arvioi vientiteollisuuden toimintaympäristöä – toisessa ääneen pääsevät yritysjohtajat ja toisessa silmäillään toimintaympäristön eroja kilpailijamaissamme.

Suomi ei tulisi toimeen ilman vientiteollisuutta. Vientiteollisuus synnyttää Suomessa lähes 1,1 miljoonaa työpaikkaa, mikä on 43 % kaikista työpaikoista. Verotuloja vientiteollisuus tuottaa jopa 28 miljardia euroa ja kokonaisarvonlisää 43 miljardia euroa. Lue lisää KPMG:n raportista Vientiteollisuuden taloudelliset vaikutukset Suomessa.

Suomi ja suomalainen vientiteollisuus on maailman kärkeä ympäristöindikaattoreiden maavertailussa. Valtaosassa tarkasteltuja kilpailijamaita teollisesta toiminnasta ympäristölle aiheutuvat rasitteet ovat suurempia kuin Suomessa. Gaia Consulting Oy:n toteuttaman tuoreen selvityksen perusteella voidaan todeta, että teollista tuotantoa Suomessa ja investointeja Suomeen voidaan pitää ympäristötekona. Lue lisää.

Suomeen tarvitaan tervettä keskustelua teollisuuden kilpailukykytekijöistä. Pöyry Management Consulting Oy:n toteuttama kartoitus avaa näkymiä teollisuuden kohtaamaan todellisuuteen kansainvälisessä kilpailussa. Suomen keskeisissä kilpailijamaissa pyritään vahvistamaan teollisuuden toimintaympäristöä ja houkuttelemaan investointeja maahan useilla eri tavoilla. Lue lisää.

Vientiyritysten johtajat arvioivat yksimielisesti haastatteluihin pohjaavassa raportissa, että valtion keskeisin tehtävä on laittaa perusasiat kuntoon. Yritysjohtajien näkökulmasta on tärkeintä, että valtio takaa niille ennustettavan, vakaan ja kansainvälisesti kilpailukykyisen toimintaympäristön. Täältä löytyy yritysjohtajien lista toimintaympäristön kymmenestä kärkitekijästä.

Lisätietoja:

Metsäteollisuus ry:n johtaja, pääekonomisti Maarit Lindström, maarit.lindstrom@metsateollisuus.fi, puh. 040 531 8262

 

Suomi ja suomalainen vientiteollisuus maailman kärkeä ympäristöindikaattorien maavertailussa

Suomessa ympäristöstä pidetään hyvin huolta sekä sääntelyn että teollisuuden omaehtoisen vastuullisuuden avulla, kertoo tänään julkistettu selvitys. Valtaosassa tarkasteltuja kilpailijamaita teollisesta toiminnasta ympäristölle aiheutuvat rasitteet ovat suurempia kuin Suomessa. Selvityksen perusteella voidaan todeta, että teollista tuotantoa Suomessa ja investointeja Suomeen voidaan pitää ympäristötekona.