Kestävästi hoidetut metsät ja metsäteollisuuden tarjoamat ratkaisut ovat avainroolissa ratkaistaessa globaaleja haasteita. Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara ja metsäteollisuuden tuotteet tuovat viidenneksen maamme vientituloista. Metsäteollisuus on uudistuva ja innovatiivinen ala, joka työllistää suoraan ja välillisesti noin 140 000 suomalaista. Metsäteollisuus ry on edunvalvontajärjestö, joka rakentaa Suomessa toimivan metsäteollisuuden toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kruununhaassa. Olemme vahva ja moderni edunvalvontajärjestö, jossa työskentelee 37 piinkovaa asiantuntijaa.

Etsimme joukkoomme osaavaa

Logistiikkapäällikköä

vastaamaan Metsäteollisuus ry:n liikenteeseen ja logistiikkaan liittyvästä vaikuttamistyöstä.

Logistiikkapäällikkönä vaikutat kansalliseen ja kansainväliseen / EU-sääntelyyn, jolla on merkitystä metsäteollisuuden toimintaympäristön kannalta. Keskeisiä teemoja ovat liikenneväylien rahoitus ja liikennejärjestelmän kehittäminen tie-, raide- ja vesitiekuljetusten näkökulmasta, liikenteen päästöjen vähentäminen, logistiikan kustannustaso (verot, maksut), kuljetusten tehostaminen ja logistiikan toimitusvarmuus. Päällikön ominaisuudessa tehtäviisi kuuluu osaltaan turvata Suomelle keskeisen vientialan tulevaa menestystä.

Teet laajaa ja monipuolista yhteistyötä Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten, poliittisten päättäjien, eri ministeriöiden ja väylähallinnon (Väylävirasto, Traficom, ELY-keskukset) kanssa. Olet mukana eri asiantuntijatyöryhmissä ja säädösvalmisteluissa. Myös yhteistyö muiden elinkeinoelämän järjestöjen ja t & k-tahojen kanssa on oleellinen osa työtä. Toimit Metsäteollisuus ry:n logistiikkavaliokunnan sihteerinä.

Sinulla on hyvä ymmärrys logistiikan eri osa-alueista. Ymmärrät verkostoitumisen keskeisen merkityksen, olet luonteva yhteistyökumppani sekä hahmotat hyvin kokonaisuuksia ja osaat priorisoida. Osaat analysoida toimintaympäristön ja sääntelyn kehittymisen vaikutuksia metsäteollisuuden näkökulmasta ja kiteyttää oleellisen. Sinulla on kyky vaikuttavaan suulliseen ja kirjalliseen viestintään eri sidosryhmille ja eri tilanteissa.

Taustasi voi olla yritys- tai järjestömaailmasta, julkiselta sektorilta tai konsulttipuolelta. Yliopistotasoinen tutkintosi on esimerkiksi kauppa-, teknis- tai metsätieteelliseltä puolelta. Työskentelet sujuvasti myös englannin kielellä.

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa 10.12. klo 14–16 tai 11.12. klo 14–16 tai 16.12. klo 14–16 johtaja Jyrki Peisa puh. 050 364 0836. Muina aikoina MPS-konsultti Nina Kalajoki puh. 020 746 9413.

Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen Oikotiellä ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si mahdollisimman pian, mutta viimeistään 27.12.2020 mennessä.