Metsäteollisuus ry myöntää koululuokille ja opiskelijoille matka-avustuksia metsäteollisuuskohteisiin suuntautuville tutustumiskäynneille. Vierailu voi suuntautua metsäteollisuuden tuotantolaitokseen tai hakkuutyömaalle.

Vierailulla oppilaat ja opiskelijat pääsevät tutustumaan metsäteollisuuteen ja sen eri ammatteihin. Avustus kattaa kohtuulliset kuljetuskustannukset esimerkiksi bussilla.

Metsäteollisuus ry:n myöntämä avustus on tarkoitettu ensisijaisesti yläkoululaisille ja lukiolaisille, ammatinvalintaiässä oleville nuorille. Harkinnan mukaan avustuksia voidaan myöntää myös alakoululaisten vierailuille.

Myös opiskelijaryhmät voivat hakea matka-avustusta järjestämälleen ekskursiolle, jonka kohteena on metsäteollisuusyritys.

Vierailun tulee olla opintokäynti, jota suunnitellaan yhdessä yrityksen kanssa ja johon liittyy vapaamuotoinen opintotehtävä joko ennen tai jälkeen vierailun.

Avustuksen hakeminen

  1. Suunnittele vierailu metsäteollisuusyrityksen kanssa.
  2. Kilpailuta kuljetusyhtiöitä vierailukohteeseesi heti, kun vierailunpäivämäärä on tiedossa.
  3. Parhaimman kuljetustarjouksen valittuasi täytä matka-avustushakemus (liitteenä tämän sivun ylälaidassa). Hakemukset lähetetään sähköpostitse Metsäteollisuus ry:n yhteyshenkilölle Venla Kaplakselle hyvissä ajoin ennen vierailua.
  4. Avustuspäätöksestä ilmoitetaan kahden viikon kuluessa.
  5. Vierailun jälkeen toimita vapaamuotoinen kooste opintotehtävästä Metsäteollisuus ry:lle.