Metsäteollisuus ry myöntää koululuokille ja opiskelijoille matka-avustuksia tutustumiskäynteihin Suomessa sijaitseviin metsäteollisuuskohteisiin. Vierailu voi suuntautua metsäteollisuuden tuotantolaitokseen, hakkuutyömaalle tai metsäalan oppilaitokseen.


Vierailulla oppilaat ja opiskelijat pääsevät tutustumaan metsäteollisuuteen ja sen eri ammatteihin. Avustus kattaa kohtuulliset kuljetuskustannukset esimerkiksi bussilla.


Metsäteollisuus ry:n myöntämä avustus on tarkoitettu ensisijaisesti yläkoululaisille ja lukiolaisille, ammatinvalintaiässä oleville nuorille. Harkinnan mukaan avustuksia voidaan myöntää myös alakoululaisten vierailuille.Myös opiskelijaryhmät voivat hakea matka-avustusta järjestämälleen ekskursiolle, jonka kohteena on metsäteollisuusyritys.


Vierailun tulee olla opintokäynti, jota suunnitellaan yhdessä vierailukohteen edustajan kanssa ja johon liittyy vapaamuotoinen opintotehtävä joko ennen tai jälkeen vierailun. Opintotehtävä voi olla esimerkiksi oppilaiden yhdessä tekemä posteri tai tiivistelmä retken teemasta. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa meille lyhyen matkakertomuksen sekä muutaman vierailukäynnillä otetun valokuvan.


Metsäteollisuus ry jakaa mielellään matkakertomuksia ja valokuvia opintoretkistä Instagramissa Mahdollisuuksien metsä -tilillä. Kannustamme siis lähettämään materiaalia julkaistavaksi matka-avustusten yhteyshenkilölle.

Avustuksen hakeminen

  1. Suunnittele vierailu metsäteollisuusyrityksen kanssa.
  2. Kilpailuta kuljetusyhtiöitä vierailukohteeseesi heti, kun vierailunpäivämäärä on tiedossa.
  3. Parhaimman kuljetustarjouksen valittuasi täytä matka-avustushakemus (liitteenä tämän sivun ylälaidassa). Hakemukset lähetetään sähköpostitse Metsäteollisuus ry:n yhteyshenkilölle Anni-Maija Siiralle hyvissä ajoin ennen vierailua.
  4. Avustuspäätöksestä ilmoitetaan kahden viikon kuluessa.
  5. Vierailun jälkeen toimita opintotehtävä tai matkakertomus Metsäteollisuus ry:lle matka-avustusten yhteyshenkilölle.