Suomen suurin koulukampanja täyttää kymmenen vuotta. Keväällä 2023 metsäteollisuuden ammattilaiset vierailevat Suomen yläkouluissa ja lukioissa esittelemässä metsäalan mahdollisuuksia, sen tarjoamia opiskelu- ja työmahdollisuuksia sekä uusia tuotteita.

Metsäteollisuus on maamme merkittävimpiä vientialoja ja työllistäjiä. Mahdollisuuksien metsä -kampanja esittelee metsäalan moninaisia mahdollisuuksia yhteishaun kynnyksellä oleville 8. luokkalaisille sekä lukiolaisille maalis-toukokuussa 2023. Kampanjassa mukana olevien metsäalan yritysten koululähettiläät vierailevat kouluissa esittelemässä alaa, sen työ- ja opiskelumahdollisuuksia sekä innovaatioita.

Suomen suurin koulukampanja tavoittaa vuosittain jopa puolet maamme 8.-luokkalaisista. Oppitunnin aikana nuoret saavat kattavan käsityksen siitä, millaista metsäteollisuus tänä päivänä on. Lukiolaiset puolestaan saavat vieraaksi alan opiskelijoita, jotka kertovat kesätyökokemuksistaan sekä siitä, millaista metsäteollisuuden töihin tähtäävä opiskeluelämä on.

Paikallisia kytköksiä koulujen ja metsäalan yritysten välille

Metsäala tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa. Alalta eläköityy vuosittain noin 900 ihmistä, jonka lisäksi alan uudistuminen ja mahdolliset investoinnit luovat jatkuvasti uusia työpaikkoja.

Mahdollisuuksien metsä -kampanja rakentaa siltoja koulujen ja yritysten välille. Vierailujen sisällöt on suunniteltu tukemaan paitsi koululaisen tulevaisuuden koulutus- ja urahaaveita, mutta myös tukemaan oppilaanohjausta. Yhteyksien lisäksi koulut saavat vierailusta tuotesalkun, joka esittelee monipuolisesti puusta valmistettuja tuotteita.

Jos haluat metsäalan koululähettilään vierailulle omaan kouluusi, ilmoita koulusi mukaan tästä linkistä! Kouluvierailut toteutetaan maalis-toukokuussa 2023. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy pe 4.11.2022.

Kampanjaa toteuttaa Metsäteollisuus ry yhteistyössä metsäteollisuusyritysten ja Suomen Metsäyhdistyksen kanssa. Tänä vuonna mukana kampanjassa ovat Metsä Group, Stora Enso Oyj, UPM-Kymmene Oyj, DS Smith Packaging, Finland Oy, Koskisen Oy, Kotkamills Oy, HASA Oy, Sappi Kirkniemi, Versowood Oy, Tornator Oyj ja Tervakoski Oy.