Vientiteollisuus tutuksi -ohjelma yhdistää nuoria ja työelämää

Uutiset |

Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmalla Suomen suurimmat vientialat, kemian-, teknologia- ja metsäteollisuus, haluavat lisätä nuorten tietoa vientiteollisuuden töistä ja ammattiopinnoista.

Ohjelman prosessi- ja teknologiapäivillä tamperelaisia 9.-luokkalaisia viedään opintokäynneille vientialojen yrityksiin sekä Tampereen seudun ammattiopisto Treduun. Ohjelma on otettu kouluissa hyvin vastaan, sillä vientiteollisuuden merkitys Pirkanmaalla on huomattava.

Kouluissa kaivataan lisää tietoa työelämästä, ja yrityksissä tarvitaan työelämän uudistuviin osaamistarpeisiin perustuvan koulutuksen suorittaneita ammattilaisia. Prosessipäivillä nuoret pääsevät tutustumaan alan työpaikkoihin kemian- ja metsäteollisuuden yrityksissä sekä ottamaan tuntumaa prosessinhoitajan koulutukseen ammattiopiston toiminnallisella tutustumiskäynnillä.

Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmaa on järjestetty vuodesta 2013. Prosessipäivien tavoite on tehdä teollisuutta ja prosessinhoitajan koulutusta ja ammattia tunnetuksi nuorten keskuudessa. Ammatista jää lähivuosina eläkkeelle paljon osaajia, joiden tilalle tarvitaan uusia tekijöitä.

Prosessi- ja teknologiapäivien lisäksi Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmaan kuuluu tilaisuuksia koulujen opettajille ja rehtoreille sekä vanhempainiltoja.

Vientiteollisuus tutuksi Facebookissa ja Instagramissa

Tiedote: Suomelle tärkeä vientiteollisuus tarvitsee ammattiosaamista ja -osaajia

Lisätietoja:
Paavo Lyytikäinen, koordinaattori, oppilaitos- ja yrityssuhteet, paavo.lyytikainen@forestindustries.fi, puh. 040 574 2688