Vastuullisen kesätyön toimintaopas 2016 on julkaistu

Uutiset |

Opas on tarkoitettu kaikille kesätyönantajille ja esimiehille, jotka haluavat hoitaa kesätöihin liittyvät asiat vastuullisesti ja tarjota nuorille hyviä kesätyökokemuksia.

Vastuullinen työnantaja hyödyntää samalla innostuneiden ja motivoituneiden nuorten ideat sekä jättää itsestään positiivisen kuvan.

Päivitetystä, viime vuonna suuren suosion saavuttaneesta oppaasta löytyy hyvän hakijakokemuksen muistilista, ideoita videohaastattelun hyödyntämiseen ja case-esimerkkejä hyvistä kesätyökäytännöistä. Opas esittelee myös nuorten omia vinkkejä siihen, miten kesätyöpaikoilla voisi paremmin hyödyntää nuorten näkökulmia.

T-Median tuoreen kesätyötutkimuksen mukaan nuorten ideat tai näkökulmat jäävät monesti työpaikalla hyödyntämättä. Kun 70 prosenttia nuorista keskustelee kesätöistään kavereiden ja lähipiirin kanssa, on kesätyökokemuksen vaikutus työnantajakuvan kannalta moninkertainen.

Työnantajan toimintaopas on toteutettu yhdessä Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevien kumppanityönantajien ja nuorten kanssa. Toimintaopas postitetaan jokaiselle Vastuullinen Kesäduuni 2016 -kampanjassa mukana olevalle työnantajalle huhtikuun alussa, ja se on myös vapaasti ladattavissa PDF:nä.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja auttaa työnantajia kehittämään kesätyöprosessejaan ja tarjoamaan nuorille entistä laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Suuntaviivoiksi Vastuullinen kesäduuni on laatinut kuusi hyvän kesätyön periaatetta: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, kattava perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukainen ja tasapuolinen työympäristö, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus. Vuoden 2016 kampanjassa on jo mukana yli ennätykselliset 300 työnantajaa. Yhdessä he tarjoavat ennätykselliset lähes 50 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

Metsäteollisuus ry on hankkeen toimialakumppani ja haluaa osaltaan edistää nuorten työllistymistä sekä hyvien kesätyökokemusten karttumista.