UPM ja Kotkamills saivat tunnustusta turvallisuustyöstä – UPM Pellos 1 maailman kärjessä

Uutiset |

Kolme UPM:n ja Kotkamillsin tuotantolaitosta sai Nolla tapaturmaa -foorumin työturvallisuuden tasoluokituksen. Foorumi totesi, että UPM Pellos 1 kuuluu työturvallisuudessa maailman kärkeen.

Myös toinen UPM:n vaneritehdas Joensuussa pärjäsi hyvin. Se sai tason kolme luokituksen, johon yltävät työpaikat suuntaavat kohti maailman kärkeä. Kotkamills ylsi samalle tasolle.

Vuotta 2014 koskevan luokituksen sai yhteensä 37 työpaikkaa. Myös siksi metsäteollisuuden edustajat pitävät tasoluokituksia huomattavina tunnustuksina.

”On hienoa, että mitä erilaisemmat työpaikat hakevat ja saavat tunnustusta tuloksellisesta turvallisuustyöstä kaikilla tasoilla. Erityisesti ilahduttivat ne, jotka olivat onnistuneet tekemään nollasta tapaturmasta totta”, sanoo foorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Jari Haijanen Sappi Europen Kirkniemen tehtaalta.

Nolla tapaturmaa -foorumi jakoi luokituksista kunniakirjat lokakuun lopussa Työterveyslaitoksella. Sen kävivät noutamassa myös UPM:n Tero Pönttinen, Kotkamillsin Marjo Halttunen ja UPM:n Mika Vallius.

               Pönttinen, Halttunen ja Vallius.

Pönttinen toimii UPM Pellos 1 -vaneritehtaan tuotantopäällikkönä. Vallius taas on Joensuun vaneritehtaan turvallisuuspäällikkö, ja Halttunen puolestaan vastaa turvallisuudesta Kotkassa.

Nolla tapaturmaa -foorumiin kuuluu 336 suomalaista työpaikkaa. Verkosto pyrkii parantamaan työturvallisuutta ja tavoittelee nolla tapaturmaa -tasoa.