Tunnustuspalkinto Metsäkoulutus ry:n ”isälle”

Uutiset |

Savon ammatti- ja aikuisopiston metsäkoulutuksen erityisasiantuntija Karl-Erik Hasa palkittiin 10.11. Metsän etunoja -tunnustuspalkinnolla Metsämessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Palkinto myönnettiin Hasalle metsäkoulutuksen pitkäjänteisestä kehittämisestä. Hänen työnsä tuloksena perustettiin toukokuussa 2016 Metsäkoulutus ry, jossa on mukana 27 koulutuksen järjestäjää kaikilta eri koulutusasteilta sekä 18 metsäalan toimijaa. Metsäkoulutus ry:n tavoitteena on parantaa ja kehittää metsäalan koulutusta, luoda opetusmateriaalia, kehittää yhteistä koulutusalan markkinointia ja edistää koulutusvientiä.

– Metsäalan osaaminen on kriittinen menestystekijä, jonka merkitys korostuu nyt, kun metsäbiotalous elää voimakkaan kasvun aikaa. Resurssit vähenevät ja on välttämätöntä löytää uusia toimintamalleja koulutuksen järjestämiseen. Lisäksi metsäalan ammattien vetovoimaa on pystyttävä kasvattamaan. Karl-Erik Hasa on tarttunut näihin haasteisiin ja siitä hänet halutaan tänään palkita, sanoo Metsämessujen johtoryhmän puheenjohtaja Kristiina Vuopala Metsähallituksesta.

Nyt 8. kertaa myönnetyllä Metsän etunoja -palkinnolla palkitaan vuosittain metsäalan vaikuttaja, joka on toiminnallaan luonut uskoa metsäalan tulevaisuuden menestymiseen. 5 000 euron suuruisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja saajan päättää Metsämessujen johtoryhmä.

Metsämessujen johtoryhmään kuuluvat Kristiina Vuopala (Metsähallitus), Annamari Heikkinen (Suomen Metsäyhdistys ry), Lea Jylhä MTK, Pirjo Korhonen (Luva – Luonnonvarat ry), Anne Pirilä (Metsäteollisuus ry) ja Anders Portin (Suomen Metsäyhdistys ry).

Aikaisemmat Metsän etunoja -palkitut:
Jyrki Kangas 2015
Jorma Pöysä 2014
Lauri Hetemäki 2013
Pekka Kauppi ja Veikko Iittainen 2012
Sirpa Kärkkäinen ja Hannes Mäntyranta 2011
Kari Mielikäinen ja Arto Visala 2010
Sakari Mononen 2009

Lisätietoja:
Karl-Erik Hasa, p. 044 785 4120, karl-erik.hasa@sakky.fi