Stora Enson Jukka Mikkoselle TEM:in EnergiaTsemppari-kunniakirja

Uutiset |

Työ- ja elinkeinoministeriö palkitsi 19.12.2017 Stora Enso Oyj:n Suomen Energiapalveluiden johtavan asiantuntija Jukka Mikkosen EnergiaTsemppari-kunniakirjalla.

Kyseessä on tunnustus, joka voidaan myöntää henkilölle, joka on omalla panoksellaan erityisesti vaikuttanut energiatehokkuuden toimeenpanoon ja edistämiseen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kunniamaininnan saa yrityksen edustaja.

Palkitsemisperusteissa todetaan, että Mikkonen on henkilökohtaisella panoksellaan osoittanut sitä esimerkillistä sitkeyttä, tavoitteellisuutta ja sitoutumista, jota työssä energiatehokkuuden edistämiseksi tarvitaan.

– Palkinto on suuri kunnia ja arvokas tunnustus tehdystä työstä. Energiatehokkuustyö on osa jokapäiväistä toimintaa energiavaltaisilla toimialoilla. Metsäteollisuudessa energiatehokkuutta on kehitetty tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti vuosikymmenien ajan jo siitäkin syystä, että energiatehokas toiminta vähentää kustannuksia ja parantaa näin kilpailukykyämme, sanoo Jukka Mikkonen.

Metsäteollisuus on erittäin energiatehokas toimiala

Metsäteollisuus on merkittävä energian käyttäjä Suomessa. Siksi energiatehokkuudella on suuri merkitys yrityksille ja valtaosa alan toimijoista kuuluu vapaaehtoisten energiatehokkuussopimusten piiriin.

Energiatehokkuutta mittaavan Motivan tilastojen mukaan metsäteollisuuden tehostamistoimenpiteet säästävät vuositasolla noin 5,2 terawattituntia energiaa, mikä vastaa 268 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.