Satavuotias Metsäteollisuus ry katsoo vahvasti tulevaisuuteen

Uutiset |

Metsäteollisuus ry juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Järjestö on toiminut vuosisadan ajan suomalaisen metsäteollisuuden puolestapuhujana ja ollut elinkeinoelämän vahva vaikuttaja.

Ala on ollut ja on edelleen merkittävä yhteiskunnan hyvinvoinnin tukipilari, ja se on tuonut elinvoimaisuutta monelle paikkakunnalle ja yhteisölle ympäri Suomen. Metsäteollisuus on Suomen suurin tavaravientiala. Tuoreen selvityksen mukaan vientiteollisuuden yritykset luovat suoraan ja välillisesti yli 46 prosenttia Suomen bruttokansantuotteen arvonlisäyksestä ja lähes 1,1 miljoonalla suomalaisella on työpaikka vientiteollisuuden ansiosta.

Innovointia ja tapahtumia ympäri Suomen

Juhlavuosi käynnistyi uusiutumisen ja innovoinnin merkeissä, kun metsäteollisuus julkisti tammikuun puolivälissä innovaatiokilpailun opiskelijoille. Wood U Make It Happen? -innovaatiokilpailussa etsittiin tuoreita näkökulmia ja uusia ideoita metsäteollisuuden haasteisiin sekä megatrendeihin, esimerkiksi väestönkasvuun ja ympäristöhaasteisiin. Kilpailun voittaja julkistetaan järjestön 100-vuotisjuhlassa joulukuun alussa.

Juhlavuosi on näkynyt järjestön toiminnassa monin tavoin. Lukuisilla paikkakunnilla on järjestetty suosiota saaneita Vetoa vientiin – metsäteollisuus suomalaisen elinkeinoelämän veturina -keskustelutilaisuuksia alan näkymistä sekä mahdollisuuksista. Tilaisuudet on järjestetty yhdessä Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ja paikallisten kauppakamareiden kanssa.

Syyskuussa julkistettiin FT Sakari Siltalan teos Oksalla ylimmällä?, joka kokosi metsäteollisuuden edunvalvontahistorian yksiin kansiin. Historiateos pureutuu metsäteollisuuden vaikutusvaltaan viimeisen sadan vuoden aikana. Se kuvailee suomalaisen edunvalvonnan ja työmarkkinoiden kehitystä sekä siirtymistä demokratialle vieraista ja vähintäänkin kyseenalaisista toimintatavoista avoimeen edunvalvontatyöhön ja julkiseen vaikuttamiseen.

– Kunnioitamme mennyttä sataa vuotta katsomalla rohkeasti tulevaisuuteen. Metsäteollisuus on jatkossakin kilpailukykyinen, kun se pystyy uusiutumaan ja kehittämään toimintaansa, toteaa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Juhlavuosi huipentuu Finlandia-talolla

Juhlavuosi saa arvoisensa päätöksen illallisjuhlassa 4.12. Finlandia-talolla. Juhlan pääpuhujana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja antaa

Timo Jaatinen

Toimitusjohtaja

(09) 132 6600