Puut, sellujäätelö ja Linnan juhliinkin pääsevä Ioncell-kuitu valtaavat Heurekan

Uutiset |

Metsäteollisuuden uudet innovaatiot ovat näyttävästi esillä Vantaalla tiedekeskus Heurekassa ensi lauantaina 24. marraskuuta. Koko perheen Tulevaisuuden palasia -tapahtumassa pääsee kokeilemaan, miltä maistuu sellujäätelö sekä miltä tuntuu Ioncell-kuitu, josta tehty puku nähdään rouva Jenni Haukion päällä itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa.

Ioncell-kuituun liittyvää liukosellu-menetelmää esittelevät tapahtumassa Stora Enso ja Aalto-yliopisto. UPM Biofore:n pisteellä maistellaan sellujäätelöä ja valmistetaan kaarnalaivoja.

Tulevaisuutta ja uusia ideoita painottavassa tapahtumassa ei unohdeta metsäteollisuuden perustaakaan: puita. Metsäteollisuus ry on esillä teemalla Puiden elämää, jossa tutkitaan Heurekan arboretumin puita ja maan pH-arvoja.

– Paperikuusi-työpajassa askarrellaan oma jouluinen koristekuusi. Lisäksi paperin valmistusta pääsee kokeilemaan Selluapajassa, lisää Metsäteollisuus ry:n ympäristöasiantuntija Maija Heikkinen.

Heureka odottaa Tulevaisuuden palasia -tapahtumaan parhaimmillaan jopa noin 2 000 kävijää. Ovet ovat avoinna kello 10–18, ja pääsymaksua peritään yli 6-vuotiailta 15 euroa.

– Meille tullaan yleensä uteliaina ja pitämään hauskaa, ja viihdytään keskimäärin nelisen tuntia. Tyypillisesti lauantain päivätapahtumaan osallistuu paljon perheitä, joita kiinnostaa tiede, kertoo Heurekan teematuottaja Paula Havaste.

Lauantain tapahtumassa ovat mukana myös Sitra, HSY, Neste, Kierrätyskeskus, Syke, Luonto-Liitto, MTK ja Valtra. Tulevaisuuden palasia -tilaisuudesta kerätään kokemuksia laajempaan kiertotalouden saloja ja innovaatiota esittelevään näyttelyyn, jonka avajaisia on tarkoitus juhlia ensi syksynä.

 

Lisätietoja:

Metsäteollisuus ry:n ympäristöasiantuntija Maija Heikkinen, maija.heikkinen@forestindustries.fi, p. 040 828 3012.