Parasta töissä – kun tietää olevansa osa arvoketjua

Uutiset |

Metsäekonomian ja markkinoinnin opiskelija Tuuli Suomala työskenteli kesän 2016 Jujo Thermal Oy:ssä Purchasing Traineena.

”Olen nyt toista kesää töissä Jujo Thermal Oy:ssä. Jujo Thermal on japanilaisen Nippon Paper Groupin omistama paperitehdas Euran Kauttualla, ja tuotanto keskittyy lämpöherkkiin sekä erikoispäällystepapereihin. Itse työskentelen tehtaan osto-osastolla, joka hankkii kaikki tehtaan raaka-aineet selluista kemikaaleihin ja muttereista moottoreihin.

Kesätöissä olen saanut todella kattavan kuvan paperitehtaan toiminnasta. Omaan työhöni kuuluu ostotilausten luomista, varastojen hallintaa, saapuvan tavaran logistiikkajärjestelyjä sekä muun muassa tullausasiakirjojen ja ostolaskujen käsittelyä. Päivät siis kuluvat suurimmaksi osaksi tietokoneen ääressä. Yksinäistä ei kuitenkaan ole, sillä työtä tehdään yhdessä toimittajien ja tehtaan muiden osastojen kanssa. Töissäni olen myös päässyt tutustumaan kansainvälisen yrityksen arkeen, sillä monet raaka-ainetoimittajat ovat ulkomaisia ja tehtaallamme työskentelee useita japanilaisia. Kielitaito on siis tarpeen.

Kolmen vuoden metsäekonomian ja markkinoinnin opinnoista on ollut hyötyä, esimerkiksi perustietämys paperitehtaan toiminnasta oli ennestään tuttua.

Parasta töissä on, kun näkee paperirullan lähtevän asiakkaalle: tällöin tietää olleensa osana arvoketjua, joka alkaa jo kauan ennen tehtaan portteja ja päättyy vasta kun tuote on loppuasiakkaalla.”