Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi

Uutiset |

Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi -kampanja vetoaa yrityksiin, jotta nämä työllistäisivät nuoria kesätöihin tai pidemmäksi aikaa.

Kampanjan ovat yhteistyössä toteuttaneet Pirkanmaan Yrittäjät, Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan TE-toimisto sekä Elinkeinoelämän keskusliitto ja Taloudellinen tiedotustoimisto.

Nuorten ja työnantajien kohtaamisen helpottamiseksi on luotu nettisivusto, www.nuorilletoita.fi. Sivusto antaa tietoa oppisopimuksista ja palkkatuista ja on työnantajalle helppo kanava ilmoittaa nuorille avoimista työ- ja oppisopimuspaikoista. Rekisteröitymällä yritys saa näkyvyyttä nuorten työllistäjänä. Sivuston kautta yritykset voivat myös haastaa muita yrittäjiä ja työnantajia mukaan kampanjaan. Nuorelle työnhakijalle sivusto tarjoaa mahdollisuuden etsiä ja löytää työ- tai oppisopimuspaikka.

Ensimmäinen työpaikka on nuorelle erittäin tärkeä myöhemmän työuran kannalta. Työllistämällä nuoria yritykset varmistavat sen, että kiinnostusta ja osaamista alan töihin löytyy jatkossakin.

Metsäteollisuusyritykset palkkaavat suuren määrän nuoria

Metsäteollisuusyritykset tarjoavat joka kesä harjoittelu- tai kesätyöpaikkoja nuorille ympäri Suomea. Tulevana kesänä noin 5000 nuorta saa paikan metsäteollisuusyrityksessä. Palkkaa nuori – pelastetaan Suomi -kampanjassa metsäteollisuusyritykset eivät ole mukana, sillä heidän kesätyö- ja harjoittelupaikkansa on jo täytetty tai haku niihin umpeutunut.