Monipuoliset ja haastavat kesätyöt ovat hyödyksi sekä yritykselle että opiskelijalle

Uutiset |

Atte Sirkkolalla on kokemusta metsäteollisuuden töistä jo useamman kesän ajalta.

”Olen neljännen vuoden biotuote- ja prosessitekniikan opiskelija Tampereelta. Takana on runsas kolme vuotta opiskelua, kolme kesätyöpaikkaa ja vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa. Nyt ensimmäistä kertaa vakituisempia töitä hakiessani on tullut mietittyä enemmän, ovatko omat kesätyöt olleet opiskeluja tukevia ja oman tulevaisuuteni kannalta hyviä. 

Työkokemusta opiskelun ohella on kertynyt kartonkitehtaalta Kyröskoskelta, sellutehtaalta Raumalta ja paperitehtaalta Kirkniemestä. Ennen opintoja vietin kesät pääosin rakennustyömailla, mutta hyödyllistä työkokemusta ovat nekin mielestäni olleet. Itselle uudet työympäristöt ja erilaiset työyhteisöt ihmisineen ovat aina opettaneet jotain uutta.

Ensimmäisessä oman alan kesätyöpaikassa Metsä Boardin Kyron tehtaalla toimin pituusleikkurin hoitajana, mutta koneen poikkeustilanteissa pääsin aina näkemään ja oppimaan uutta itse kartonkikoneelle. Metsä Fibren Rauman tehtaalla toimin käynnissäpitäjänä kuitulinjassa sellutornien ja hakekasojen välillä. Viimeisimpänä olin viime kesänä Sappin Kirkniemen paperitehtaalla vuoromestarina.

Kaikki kesätyöpaikat ovat olleet haasteiltaan hyvin erilaisia, mutta yhteistä kaikille on ollut niiden monipuolisuus ja opettavaisuus. Jokaisesta työpaikasta olen halunnut oppia mahdollisimman paljon ja vaivannut muita työntekijöitä kysymyksilläni pitkin kesää. Nyt pian valmistuvana insinöörinä uskon ja toivon että olen monipuolisten kesätyökokemusten takia valmiimpi ja ehkä jopa halutumpi työntekijä palkattavaksi.

Haastavat työtehtävät ja uudet tilanteet töissä ovatkin oman työhistoriani aikana olleet ne, joista olen oppinut eniten. Hylsyjen sahailu tai romuloukkujen tyhjennys on tärkeätä työtä, mutta kesätyöstä voi mielestäni saada irti enemmänkin. Yritys hyötyy tulevaisuudessa enemmän opinnäytetyön tekijästä, joka tuntee myös klooridioksidi-prosessin tai työntekijästä, joka on tutustunut pituusleikkurin ajamiseen omien töiden ohessa. Olenkin kiitollinen yrityksille, jotka ovat tarjonneet minulle mielenkiintoisia ja haastavia töitä.”