Metsäteollisuus ry hakee Venäjä-osaajaa

Uutiset |

Metsä on Suomen tärkein luonnonvara ja metsäteollisuuden tuotteet tuovat yli viidenneksen maamme vientituloista. Ala työllistää suoraan ja välillisesti noin 160 000 suomalaista. Metsäteollisuus on puuhun perustuvan biotalouden ytimessä, ja ala tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia urapolkuja motivoituneille osaajille. Venäjä on suomalaiselle metsäteollisuudelle suuri mahdollisuus niin tuotemarkkinana kuin raaka-ainelähteenäkin. Kasvun kynnyksellä olevalla metsäteollisuudella on vahva intressi lisätä kaupallista yhteistyötä Venäjän kanssa.

Metsäteollisuus ry hakee joukkoonsa Venäjä-osaajaa tavoitteena vahvistaa edunvalvonnallista vaikuttavuutta ja varmistaa toimialan kasvua. Venäjä-osaaja tuottaa ajantasaista ja asiantuntevaa tietoa Venäjästä sekä pitää tiivistä yhteyttä keskeisiin sidosryhmiin, viranomaisiin ja päättäjiin sekä kansallisella että EU-tasolla siten, että niillä on käytössä viimeisin ja oikea tieto metsäteollisuuden tavoitteista Venäjän osalta. Venäjä-osaaja vaikuttaa edellä mainittuihin tahoihin metsäteollisuuden yhteisellä näkemyksellä turvatakseen tasaisen ja kustannustehokkaan tuontiraaka-aineen hankinnan suomalaisen metsäteollisuuden käyttöön sekä parantaakseen metsäteollisuuden toimintaympäristöä Venäjällä. Hän vastaa myös Metsäteollisuus ry:n tuontipuutoimikunnan työn organisoinnista ja toteutuksesta.

Edellytämme sinulta käytännön kokemusta Venäjällä työskentelystä tai muusta konkreettisesta Venäjä-yhteistyöstä metsäteollisuuden toimintaympäristössä, toimialan hyvää tuntemusta ja vahvaa vaikuttamisotetta sekä kykyä rakentaa yhteistyöverkostoja ja tehdä sujuvaa yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi sujuvaa suomen, venäjän ja englannin kielen hallintaa sekä hyvää vuorovaikutusta Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ja sidosryhmien kanssa. Puunhankinnan kokemus, erityisesti Venäjällä, katsotaan eduksi.

Tarjoamme monipuolisen tehtäväkentän mielenkiintoisessa toimintaympäristössä sekä näköalapaikan suomalaisen metsäteollisuuden haastavassa edunvalvonnan kentässä.

Työsuhde on voimassa toistaiseksi. Toimipiste sijaitsee Metsäteollisuus ry:n tiloissa Helsingin Kruununhaassa. Valittu henkilö toimii osana Metsäteollisuus ry:n Metsät-sektoria ja raportoi metsäjohtajalle.

Hakemusasiakirjat (hakemus ja CV) palkkatoivomuksineen pyydämme lähettämään viimeistään torstaina 11.2.2016 klo 16 mennessä osoitteeseen rekry@forestindustries.fi

Tiedusteluihin vastaavat: 25. – 29.1.2016 Venäjä-asioiden päällikkö Jukka Halonen (puh. 050 591 1090) sekä ti 2.2.2016 klo 15 – 16 ja ma 8.2.2016 klo 16.30 – 17.30 metsäjohtaja Tomi Salo (puh. 045 875 8911).