Metsäteollisuuden viestit kiinnostivat Brysselissä

Uutiset |

Metsäteollisuus ry järjesti 6.9.2017 tilaisuuden EU-sidosryhmilleen. Tilaisuuden otsikkona oli ”Wood U Believe in Growth?”, mikä toimi hyvänä pohjana keskusteluille.

Tilaisuudessa avauspuheenvuoron piti Metsäteollisuus ry:n puheenjohtaja Jussi Pesonen. Hän kertoi uusista tuotteista ja innovaatioista. Pesonen korosti myös suomalaisen metsäteollisuuden taustoja ja metsän merkitystä suomalaisille ja Suomen kansantaloudelle. Pääpuhujana oli komissaari Jyrki Katainen, joka totesi, että meidän on Euroopassa uskottava biotalouteen, kiertotalouteen ja kestävyyteen sekä uudistettava Euroopan taloutta. ”Metsä on jokaisen suomalaisen dna:ssa”, muistutti Katainen.

Aiheesta keskustelua jatkoivat MEP Miapetra Kumpula-Natri, Director General, CEPI Sylvain Lhôte, Head of Agri-Food Chain Unit, DG RTD Barend Varachtert ja Director for Climate Strategy, DG Clima Artur Runge-Metzger. Kumpula-Natri korosti kokonaiskuvan hahmottamista eurooppalaisessa metsäkeskustelussa. Lhôte muistutti, että metsien käyttö lisää niiden kasvua. Varachtert puolestaan korosti, että biotalous on vastaus kestävyyteen. Biotalouden ja metsien käytön hyväksyttävyydestä puhui myös Runge-Metzger.

Paikalla oli kuulemassa metsäteollisuuden asiaa yli 100 osallistujaa lukuisista eri EU:n jäsenmaista.