Metsäteollisuuden ammatteja

Uutiset |

Metsäteollisuudessa on monipuolisia töitä monien eri alojen osaajille. 

Perinteisten paperimiesten ja metsureiden lisäksi alalla tarvitaan metsäkoneen- ja puutavara-autonkuljettajia sekä esimerkiksi puurakentamisen, prosessiteollisuuden, biotuotetekniikan, kemiantekniikan, muotoilun, viestinnän ja kaupallisen alan koulutettuja ammattilaisia.

Metsäteollisuusyritykset ovat suomalaisista yrityksistä kansainvälisimpiä, joten alalla on tarjolla monia mielenkiintoisia työtehtäviä ja uramahdollisuuksia myös ulkomailla.

Oheisten ammattikorttien avulla voit tutustua metsäteollisuuden eri työtehtäviin, joita tarvitaan, jotta metsässä kasvavat puut päätyvät esimerkiksi tuoleiksi tai maitotölkeiksi. Kortista pystyy seuraamaan, mihin kohtaan valmistusprosessia kyseinen työtehtävä sijoittuu. Kortin otsikkona on ammattiryhmä, josta esitellään yksi ammatti. Todellisuudessa ammattien kirjo on paljon suurempi. Jokaisessa kortissa onkin mainittu myös joitakin muita ryhmään kuuluvia ammatteja ja mahdollisia koulutusvaihtoehtoja.

Mahdollisuuksien metsä -kampanjassa mukana olevat koulut saavat ammattikortit myös painettuina metsäteollisuuden tuotteita esittelevän salkun mukana.