Metsään.fi on yhteys metsääsi

Uutiset |

Kiireisessä arjessa metsä unohtuu helposti. Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu antaa sinulle mahdollisuuden katsella ja hoitaa metsäasioita silloin kun sinulle sopii. 

Palvelussa näet hoito- ja hakkuuehdotukset viidelle vuodelle sekä luontokohteet. Hakkuista ja hoitotöistä on tulo- ja menoarviot, lisäksi mukana on ilmakuva.

Metsäkeskus vie koko ajan lisää metsävaratietoja palveluun. Tässä vaiheessa mukana ovat joka kolmannen metsänomistajan tiedot. Kun tietosi ovat palvelussa, Metsäkeskus lähettää sinulle henkilökohtaisen kirjeen tai sähköpostin, jossa opastetaan liittymään palveluun. Tämän jälkeen voit tutustua palveluun viikon ajan maksutta. 

Metsäkeskus päivittää palvelun tietoja metsänkäyttöilmoituksien, rahoitushakemuksien ja taimikon perustamisilmoitusten tiedoilla sekä lisää puuston kasvutiedot vuosittain. Metsäsi tiedot ovat näin jatkuvasti ajan tasalla.

Metsään.fi-palvelun hinta on 60 euroa, jolla palvelua voi käyttää vuoden verran ostopäivästä eteenpäin. Maksu on verovähennyskelpoinen. Voit tutustua Metsään.fi-palveluun osoitteessa www.metsaan.fi , jossa on luotu demopalvelu esimerkinomaisen metsätilan avulla.

Metsään.fi-ekosysteemi kehittyy koko ajan ja loppusyksyllä 2013 mukaan tulevat metsäalan palveluntarjoajat. Tuolloin voit metsänomistajana antaa luvan metsäpalveluja tarjoavalle yritykselle katsella metsäsi tietoja. Näin molemmilla osapuolilla on käytössään sama tieto ja asiointi on helppoa. Keväällä 2014 palveluun tulevat työkohteiden välitys, sähköinen asiointi ja kuviotietojen päivitys.

Metsään.fi on yhteys metsääsi – tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja: Veikko Iittainen, asiakkuuspäällikkö, Suomen metsäkeskus / Julkiset palvelut Keskusyksikkö, puh. 040 544 8030