Koulukampanja haastaa: Minustako metsäalan ammattilainen?

Uutiset |

Mahdollisuuksien metsä -koulukampanjan tavoitteena on saada ysiluokkalaiset pohtimaan metsäalaa tulevaisuuden työpaikkana.

Jo kuudetta kertaa järjestettävän Mahdollisuuksien metsä -koulukampanjan kohderyhmänä ovat yläkoulun yhdeksäsluokkalaiset. Kampanjan toteutusaika on marraskuussa. Tärkein tavoite on saada jokainen oppilas hetkeksi pohtimaan metsäalaa tulevaisuuden työpaikkana.

Kouluvierailuilla kerrotaan metsäalasta, sen opiskelu- ja työmahdollisuuksista sekä tuotteista. Yli 200 metsäalan ammattilaista jalkautuvat yläkouluihin koko Suomen alueella kertomaan erilaisista opiskelumahdollisuuksista, urapoluista ja alaa koskevista innovaatioista.

– Tänä syksynä tavoitetaan yhteensä lähes 350 koulua ja toivottujen esitysten määrä kipuaa yli tuhanteen, kertoo koulukampanjan vetäjä, viestintäasiantuntija Ansa Jokiranta Metsäteollisuus ry:stä.

Suomen Metsäyhdistys on koonnut 1 000 tuotesalkkua, jotka jäävät kouluille opetuskäyttöön. Metsäteollisuus ry:n ja Suomen Metsäyhdistyksen lisäksi kampanjassa ovat mukana Versowood Group Oy, Tornator Oyj, UPM-Kymmene Oyj, Pölkky Oy, Metsä Group, Stora Enso Oyj, Kotkamills Oy, Sappi, DS Smith ja Koskisen Oy.

Ammattilaiset vuoropuhelussa koululaisten kanssa

Eläköitymisen ja investointien vuoksi myös metsäalalle tarvitaan uusia, nuoria osaajia. Työnantajakuvatutkimuksissa metsäteollisuus on kuitenkin yksi nuoria vähiten kiinnostavista aloista. Nuoret ja opettajat eivät tunne metsäteollisuuden monia mahdollisuuksia ja alaan ei osata yhdistää kiinnostavia ja monipuolisia työtehtäviä, joista saatava korvaus on myös kilpailukykyinen.

– Kouluvierailujen kautta haluamme parantaa alan mielikuvaa ja esitellä metsäteollisuutta kiinnostavana työnantajana. Parhaita puhemiehiä ja -naisia ovat metsäalan työntekijät itse. Nuorten kiinnostuksen herättää parhaiten alan ammattilaisten omat tarinat ja innostus omaa työtä ja alaa kohtaan, Jokiranta hehkuttaa.