Kesätyöllä käytännön kokemusta työelämästä

Uutiset |

Metsäteollisuusyritykset tarjoavat vuosittain tuhansia kesätyö- ja Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja eri puolilla Suomea.

Yritysten tarjoamat kesätyöt ja harjoittelupaikat ovat tärkeitä alan opiskelijoille, käytännön työtä oppii vain tekemällä. Metsäteollisuuden kesätyöntekijöiden tehtävät voivat vaihdella mm. metsänhoidosta ja tuotantotöistä erilaisiin tehtäviin logistiikassa, taloushallinnossa tai myynnissä ja markkinoinnissa.

Joissakin metsäalan tehtävissä on jo nyt työvoimapulaa, ja alan työntekijöiden eläköityminen ja uudet investoinnit lisäävät työvoiman tarvetta. Hyvin suoritettu kesätyö tai harjoittelujakso voi olla pääsylippu tulevaan työpaikkaan.

Kesäisin töitä tarjoavat esimerkiksi

Lisää metsäteollisuusyrityksiä löytyy täältä.

Tutustu työelämään ja tienaa

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma on suunnattu peruskoulun yläluokkalisille, kymppiluokkalaisille, ammattistarttilaisille sekä lukiolaisille. Ohjelman tavoitteena on edistää nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään ja yrityksiin. Harjoitteluaika on kaksi viikkoa ja korvaus tästä 335 euroa sisältäen lomakorvauksen.

Lue lisää Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta Kun koulu loppuu -sivustolta.