Kesätöissä saa kosketuspintaa koulussa opittuun tietoon

Uutiset |

Topias Kilpinen oli kesän 2016 töissä latojana Metsä Woodin koivuvaneritehtaalla.

”Opiskelen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa. Valmistuin juuri Biotuotetekniikan koulutusohjelmasta tekniikan kandidaatiksi. Pääaineenani oli kuitutuotetekniikka ja sivuaineena kone- ja rakennustekniikka.

Aloitin opiskelut vuoden 2010 syksyllä. Vuosien 2011 ja 2012 kesät kuluivat varusmiespalveluksessa. Seuraavat kaksi kesää olin kesätöissä pakkaajana Metsä Woodin Lohjan Kerto-tehtaalla. Kesällä 2015 työskentelin latojana Metsä Woodin Suolahden havuvaneritehtailla.

Tänä kesänä olen työskennellyt latojana Metsä Woodin Suolahden koivuvaneritehtaalla. Ladonnassa vanerilevyn rakenne luodaan liimaamalla ohuita puuviiluja yhteen. Kesän aikana olen toiminut sekä käsinladonnassa että puoliautomaattiladonnassa. Työ on kolmivuorotyötä ja melko fyysistä. Olen oppinut miten koivuvanerin valmistus poikkeaa havuvanerin valmistuksesta sekä koivuvanerin eri käyttökohteita. Lisäksi huoltoviikkojen aikana pääsin tutustumaan tehtaaseen tarkemmin erilaisten siivous- ja huoltotöiden muodossa.

Suurin hyöty kesätöistä tehtaalla on se, että saa kosketuspintaa koulussa opittuun tietoon. Tehtailta saadun kokemuksen ja koulussa opitun tiedon ansiosta minulla onkin nyt vahva pohja viilupohjaisten puutuotteiden valmistuksesta.

Kesätöiden loputtua jatkan opintoja uudessa Fibre and Polymer Engineering –maisteriohjelmassa. Suunnitelmana olisi valmistua diplomi-insinööriksi kahden vuoden päästä.
Ensi kesän suunnitelmat ovat vielä auki, mutta tulen todennäköisesti hakemaan joko tutkimuspuolen töihin tai työnjohdon tehtäviin metsäteollisuuden piiristä.”