Biotalous kiinnostaa YK:n metsätalous komiteaa

Uutiset |

Roomassa meneillään oleva YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) kokous käsittelee metsäpohjaista biotaloutta ja metsien sosioekonomisia hyötyjä.

Kokoukseen osallistuva kansainvälinen metsä- ja paperiteollisuusyhdistysten etujärjestö ICFPA (International Council of Forest and Paper Associations) on nostanut esille yritysten panostuksen biotalouteen, mikä näkyy muun muassa materiaalitehokkuudessa, kierrätyksessä sekä biopohjaisten tuotteiden ja uusien teknologioiden kehittämisessä.

‒ Kansainvälisellä metsäteollisuudella on mahdollisuus vastata uusiutuvien tuotteiden kasvavaan kysyntään, sanoo ICFPA:n puheenjohtaja Donna Harman.

Harmanin mukaan metsäteollisuuden yritykset tuottavat ihmisten perustarpeiden, kuten ruoan, energian ja suojan, lisäksi myös innovatiivisia ratkaisuja kasvavan väestömäärän aiheuttamiin haasteisiin.

FAO:n varapääjohtaja Eduardo Rojas näkee yhteistyön yksityisen sektorin ja yritysten kanssa erittäin hyödylliseksi.

‒ Heidän ideansa ruoantuotannon epävarmuuden vähentämiseksi ja metsätalouden kehittämiseksi entistä tuottavammaksi ja kestävämmäksi ovat hyvin arvokkaita meille, Rojas sanoo.

ICFPA:n jäsenjärjestöt edustavat 90 prosenttia maailman paperituotannosta ja 60 prosenttia puutuotannosta. Kokous jatkuu 27. kesäkuuta asti.