Bioaika-rekka ja teltat

Bioaika-tapahtumakiertue alkaa

Uutiset |

Biotalouteen perustuvasta tulevaisuudesta kertova tapahtumakiertue on metsäsektorin lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Tänään alkanut Bioaika-tapahtumakiertue visioi ja kutsuu rakentamaan yhteistä, biotalouteen perustuvaa tulevaisuutta. Tapahtumakiertue viipyy Helsingin Rautatietorilla 5.–6.6. ja aloittaa loppuvuoden kestävän matkansa koko Suomen halki.

Sadan pysähdyksen taktiikalla liikkuva Bioaika-rekka pitää sisällään liikkuvan tiedekeskuksen. 50 neliömetrin kokoisessa tiedekeskuksessa voi tutustua biotalouden tuotteisiin ja tulevaisuuden visioon. Rekka kulkee halki Suomen biopolttoaineen voimin: kesällä pääasiassa yleisötapahtumissa ja syksyllä kouluissa. Kiertueen aikatauluun ja reittiin voi tutustua täällä.

Pysähdyspaikkojen yhteyteen rakennettavalla Bioaika-torilla on esillä paikkakuntakohtaisesti vaihtelevia biotalouden toimijoita. Kiertuetta täydentävät muun muassa erilaiset retket ja tuotantolaitosvierailut.

Kiertue on virallinen Suomi100-hanke ja samalla koko metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Hankkeen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Metsäteollisuusyritykset ovat myös vahvasti mukana hankkeessa.