AKT:n lakko vaikeuttaa teollisuuden elpymistä

Uutiset |

Tänään Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton käynnistämän lakon kustannukset tulevat vientiteollisuuden maksettavaksi. Maksumiehiksi joutuvat metsäteollisuuden lisäksi arvoketjussa toimivat yritykset ja koko Suomen kansantalous. 

Kasvu- ja työllisyyssopimuksen piti turvata Suomen kilpailukykyä ja useampivuotinen työrauha. Sopimuksen aikana on kuitenkin järjestetty useita teollisuuden ja kansantalouden kilpailukykyä heikentäviä työtaisteluja. Toistuvat lakot eivät mitenkään edistä teollisuuden investointeja Suomeen.

”Työrauhan turvaaminen on välttämätöntä nykyisessä tilanteessa ja on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta Suomen talous kasvaisi ja voisimme turvata työpaikkoja. AKT toimillaan heikentää edelleen Suomen talouskasvua, jolla turvataan hyvinvointia”, sanoo Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Jari Forss.

”On tärkeää, että tehtaat saavat käydä häiriöttömästi. Tuotannon häiriöt heikentävät asiakkaiden luottamusta suomalaisten tehtaiden kykyyn toimittaa tuotteita Eurooppaan. Tuotanto keskittyy maihin ja tehtaisiin, joissa on parhaat toimintaedellytykset”.

Metsäteollisuus tuo viidenneksen Suomen vientituloista. Metsäteollisuuden tuotannosta noin 70 prosenttia viedään Eurooppaan.

AKT aloitti keskiviikkoaamuna vuorokauden mittaisen työtaistelun kaikissa Suomen satamissa. Sen taustalla on ulkomaisen laivan saartaminen Tornion satamassa.

Lisätietoja:
Jari Forss, varatoimitusjohtaja, työmarkkinajohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4440.