Vientiteollisuudessa kesällä töitä yli 20 000 nuorelle

Tiedotteet |

Nuorille työelämäkokemusta, vientiteollisuudelle tulevaisuuden osaajia – nuoret ja yritykset tarvitsevat toisiaan. Keskeiset vientialat – kemia, metsä ja teknologia – tarjoavat työssäoppimis-, harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille sekä koululaisille ympäri Suomea. 

Vientiteollisuuden tavoitteena on, että kesällä koululaisille ja opiskelijoille olisi tarjolla yli 20 000 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa. Yritysten kesätyöpaikkailmoitusten määrän perusteella tavoite on saavutettavissa.

Nuoret kiinni työelämään

Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä Ammattiliitto Pro, Metalliliitto, Paperiliitto, Puu- ja erityisalojen liitto, TEAM ja YTN pitävät erittäin tärkeänä, että nuoret pääsevät kiinni työelämään. Tähän harjoittelu- tai kesätyöpaikka on usein ensimmäinen askel.

Tarjoamalla opiskelijoille työharjoittelu- ja kesätyöpaikkoja yritykset varmistavat, että opiskelijat saavat tarvitsemaansa kokemusta työelämää varten.

Vientiteollisuudessa tehdään merkityksellistä työtä

Vientiteollisuudessa on kiinnostavia ja merkityksellisiä työtehtäviä. Vientiteollisuudella on iso rooli suomalaisessa yhteiskunnassa jo sen takia, että teollisuuden vientiyritysten verotuloilla katetaan noin puolet hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen tarvittavista tuloista. Nämä yritykset työllistävät noin 400 000, välillisesti jopa miljoona suomalaista.

Yrityksille kesätyö- ja harjoittelupaikkojen tarjoaminen on erinomainen tilaisuus huolehtia siitä, että kiinnostusta ja osaamista teollisuuden töihin löytyy jatkossakin.

Ammattiliitto Pro
Kemianteollisuus ry
Metallityöväen Liitto ry
Metsäteollisuus ry
Paperiliitto r.y.
Puu- ja erityisalojen liitto
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry
Teknologiateollisuus ry
Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Lisätietoja:
Kemianteollisuus ry, Riitta Juvonen, puh. 040 515 7107
Metsäteollisuus ry, Anne Kettunen, puh. 040 833 2288
Teknologiateollisuus ry, Mervi Karikorpi, puh. 040 741 9801