Uusi metsätalouden Kemera-tuki otettava käyttöön viipymättä

Tiedotteet |

Metsäteollisuus odottaa uuden metsätalouden rahoituslain tehostavan erityisesti taimikoiden ja nuorten metsien hoitoa. Uusi tukijärjestelmä on saatettava voimaan viipymättä, jotta metsänhoitotyöt saadaan nopeasti käyntiin.

Metsänhoitotöiden sesonki on juuri alkanut, ja tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa tukijärjestelmää. Tukikatkos haittaa erityisesti taimikoiden ja nuorten metsien hoitoa sekä aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia alan toimijoille juurikäävän torjunnassa.

Suomen metsäkeskuksen valmius ottaa vastaan tukihakemuksia on saatava kiireellisesti kuntoon, koska metsänhoitotyöt voi aloittaa vasta, kun tukihakemus on jätetty.

”Siirtymävaiheessa odotamme viranomaisilta joustavuutta ja nopeutta uuden järjestelmän käyttöönotossa, jotta tukikatkos jää mahdollisimman lyhyeksi. Tukijärjestelmä on saatava käyttöön mahdollisimman pian jo toukokuussa”, sanoo metsäjohtaja Tomi Salo.

Tuen kohdentaminen jatkossa taimikoiden varhaishoitoon on odotettu uudistus ja se tehostaa metsänkasvatusketjua. Nuorten metsien hoidon tuen uudistus lisää toimijoiden kiinnostusta pienpuukohteiden kunnostushakkuisiin. Tuki edesauttaa nuorten metsien mittavien hoitorästien purkamista, kun näistä kohteista korjattu pienpuu on jatkossa tuen piirissä riippumatta puun loppukäytöstä. Samalla varmistetaan metsien tuleva kehitys ja arvopuun kasvu sekä uusiutuvan energian tavoitteiden saavuttaminen.

Lisätietoja:
Tomi Salo, metsäjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 045 875 8911
Jouni Väkevä, kotimaan metsäasioiden päällikkö, Metsäteollisuus ry, puh. 040 530 7164