Use Wood, Right – pohjoismainen ilmastokampanja puutuotteiden puolesta sosiaalisessa mediassa

Tiedotteet |

Use Wood, Right –nettikampanja on avattu sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on herättää erityisesti nuorten kiinnostus puutuotteiden käyttöä ja metsien ilmastovaikutuksia kohtaan.

Kampanjan tavoitteena ei ole antaa valmiita vastauksia kaikkiin puunkäyttöön liittyviin kysymyksiin vaan herättää nuoret hakemaan itse vastauksia omiin näkökulmiinsa.

Use Wood, Right -kampanja koostuu YouTubessa julkaistusta animaatiofilmistä ja siihen liittyvästä valokuvakilpailusta www.usewoodright.com -nettisivuilla. 

Use Wood, Right –sivustolla kävijä voi osallistua valokuvakilpailuun omalla  puutuotteiden käyttöön liittyvällä valokuvallaan. Parhaat kuvat palkitaan ja poimitaan mukaan filmiin, jota esitetään Kööpenhaminan kaupungintalon seinällä YK:n ilmastokokouksen ajan.

Puun käytön lisääminen on osa ilmastoratkaisua

Puu- ja paperituotteet on valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta. Hiiltä sitovien, uusiutuvien, kierrätettävien ja biohajoavien tuotteiden ja bioenergian avulla voidaan vähentää uusiutumattomien raaka-aineiden ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Nykyisten puu- ja paperituotteiden lisäksi uuden sukupolven biopolttoaineet, biomuovit ja biokemikaalit edistävät kestävää tuotantoa ja kulutusta.

Kampanjan toteuttavat Tanskan puutuote- ja huonekaluteollisuuden etujärjestö, Ruotsin puutuotealan etujärjestö ja Metsäteollisuus ry.

Katso animaatio ja kommentoi sitä YouTubessa.
Osallistu myös kilpailuun kampanjasivuilla  www.usewoodright.com

Lisätietoja: Helena Aatinen, viestintäjohtaja, Metsäteollisuus ry