The Forests Dialogue kokoaa kansainväliset metsäalan vaikuttajat Suomeen

Tiedotteet |

Kansainvälinen The Forests Dialogue -tapahtuma järjestetään Suomessa 2.- 5.9.2014. Kansainväliset metsäalan vaikuttajat tutustuvat suomalaiseen metsäalaan ja keskustelevat sidosryhmien maankäytön yhteensovittamisesta, ekosysteemipalveluista sekä biotaloudesta.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on lisätä kansainvälisten vaikuttajien tietämystä Suomen metsäalasta ja esitellä maamme metsäalan kansallisia menestystekijöitä. Suomeen saapuu metsä-, biopolttoaine- ja maatalouden alan asiantuntijoita muun muassa Yhdysvalloista, Brasiliasta, Vietnamista, Sambiasta, Kamerunista, Indonesiasta ja Euroopasta.

The Forests Dialogue -ryhmän jäsenet tutustuvat vierailunsa aikana metsäteollisuuteen Itä-Suomessa. Tiistaina 2.9. ryhmä vierailee Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Imatralla tutustumassa puupohjaisen bioenergian tuotantoon osana biotaloutta. Keskiviikkona 3.9. vieraat perehtyvät Puumalassa ja Sulkavalla suomalaiseen metsätalouteen ja keskustelevat metsän ekosysteemipalveluista.

The Forests Dialogue on vuonna 1998 perustettu metsäalan maailmanlaajuinen yhteistyöfoorumi, joka toimii Yhdysvalloissa Yalen yliopiston alla. Sen tapahtumiin on osallistunut 2500 metsäteollisuuden, metsätalouden, ympäristö- ja muiden kansalaisjärjestöjen ja julkisen sektorin vaikuttajaa. The Forests Dialoguen tarkoituksena on tukea monitahoista ja avointa keskustelua metsien ja maankäytön ristiriitojen ratkaisemiseksi.

Tapahtuman järjestämisestä Suomessa vastaavat Metsä Group, Metsähallitus, Metsäteollisuus ry, MTK, Stora Enso, UPM ja WWF Suomi.

Tapahtumaa ovat tukeneet Metsämiesten säätiö ja Suomen Metsäsäätiö.

Lisätietoja: Jukka Halonen, päällikkö, kauppapolitiikka, Metsäteollisuus ry, puh. 050 591 1090

Twitter: @ForestsDialogue ja #4FFinland