Sähköiselle puukauppapaikalle kärkihankerahoitusta

Tiedotteet |

Kaikille avoimen sähköisen puukauppapaikan kehittäminen on saanut merkittävän piristysruiskeen. Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt puukauppapaikkaa kehittävälle Suomen Puukauppa Oy:lle hallituksen kärkihankerahoitusta. Päätös on oikea ja biotalouden kasvua vahvistava.

Suomen Puukauppa Oy tukee sähköisellä puukauppapaikalla hallitusohjelman mukaista 15 miljoonan kuution puunkäytön lisäystä. Kehitteillä oleva kauppapaikka tehostaa kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ja siten parantaa puumarkkinoiden toimivuutta. Yhtiön perustajaosakkaina ovat kaikki merkittävät puun ostajat ja myyjät, mikä takaa markkinoiden kattavuuden.

Kaiken kaikkiaan maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihankekokonaisuuteen kuuluvalle Metsätieto ja sähköiset palvelut -hankkeelle neljä miljoonaa euroa vuodelle 2016. Suomen Puukauppa Oy on yksi rahoitusta saavista tahoista. Kaikille toimijoille ja metsänomistajille avoin sähköinen puukauppapaikka on tarkoitus avata ensi vuoden alussa.

Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Tomi Salo pitää sähköistä puukauppapaikkaa kannustavana esimerkkinä yhdessä tekemisen voimasta metsäalalla sekä yhtiön saamaa tukea osoituksena valtiovallan tahdosta tukea ratkaisukeskeisiä ja innovatiivisia hankkeita: ”Sähköinen puukauppapaikka tulee tarpeeseen, sillä puumarkkinoiden volyymeja on lisättävä merkittävästi puun kysynnän kasvaessa lähitulevaisuudessa. Biotalouden ja digitalisaation yhdistävän hankkeen valinta kärkihankerahoituksen saajaksi on takuulla tuottava investointi biotalouden kehittämiseksi. Metsäalan toimijoiden tulee jatkossakin tiivistää yhteistyötä ja pyrkiä löytämään ratkaisuja ongelmien sijaan.”

Lisätietoja:

Tomi Salo, metsäjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 045 875 8911, tomi.salo@forestindustries.fi