Riikka Pakarinen Metsäteollisuuden edunvalvontapäälliköksi

Tiedotteet |

KTM, YTM Riikka Pakarinen (33) on nimitetty Metsäteollisuus ry:n edunvalvontapäälliköksi 1.2.2015 alkaen. Hän keskittyy erityisesti järjestön yhteiskuntasuhteiden vahvistamiseen ja biotalouteen liittyvien hankkeiden valmisteluun ja koordinointiin sekä kotimaan- että EU:n tasolla.

Riikka Pakarinen työskenteli vuosina 2009-2014 europarlamentaarikkona. Euroopan parlamentin
ympäristö- ja elintarviketurvallisuuden valiokunnan jäsenenä hän perehtyi syvällisesti metsä-, ilmasto- ja energiakysymyksiin. Pakarinen toimi myös ryhmänsä pääneuvottelijana mm. eurooppalaisen metsäpolitiikkaan liittyvän vihreän kirjan valmistelussa sekä LULUCF-asetuksessa. Lisäksi hän toimi Brysselissä kokoontuvan EU:n metsäverkoston puheenjohtajana. Ennen EU-tehtäviä hän on työskennellyt ulkoasiainministeriössä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin lehdistöavustajana ja eduskunnassa kansanedustajan avustajana.

”Riikka Pakarisella on vahvat näytöt sekä kotimaan- että EU-tason poliittisesta vaikuttamisesta. Yhä useammat metsäteollisuutta koskevat päätökset tehdään Euroopan unionissa, ja Riikan kokemus europarlamentaarikon työstä tuo arvokkaan lisän EU-edunvalvontaamme. Kotimaan edunvalvonnassa haluamme varmistaa, että metsäteollisuudelle keskeiset asiat, kuten biotalouteen liittyvät hankkeet, etenevät poliittisessa päätöksenteossa”, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Pakarinen raportoi toimitusjohtaja Timo Jaatiselle.

”Metsäteollisuudella on vahva rooli niin tulevaisuuden työpaikkojen kuin biotaloussektorin kehittämisessä. Olen iloinen, että voin hyödyntää aiemman kokemukseni tässä uudessa tehtävässä ja olla osaltani edesauttamassa vahvan biotalousklusterin syntyä Suomeen. Uuden tehtävän vuoksi en ole asettumassa ehdokkaaksi keväällä pidettäviin eduskuntavaaleihin. Jouduin tekemään ratkaisut nopeasti, mutta pohdinta, jonka asian suhteen kävin, oli perusteellinen. Päätös oli loppujen lopuksi selkeä. Arvostan Metsäteollisuus ry:tä työnantajana ja koen uuden tehtäväni hyvin mielenkiintoiseksi ja haastavaksi”, sanoo Riikka Pakarinen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Jaatinen, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 6600
Riikka Pakarinen, puh. 040 580 0833