Puukauppa kävi vilkkaasti kesäkuussa

Tiedotteet |

Metsäteollisuus osti kesäkuussa 4 miljoonaa kuutiota puuta ja kysyntää riitti kaikille puutavaralajeille. Ostomäärä kaksinkertaistui toukokuusta ja oli saman verran kuin viime vuoden kesäkuussa.

Puun hinta oli korkealla, mikä tarkoitti erinomaisia tuloja kesäkuussa puukauppoja tehneille metsänomistajille. 

Alkukesän puukaupan vilkastuminen on kirinyt mukavasti kiinni vuoden kokonaisostomäärää. Kuitupuun kokonaisostomäärä kesäkuun lopussa oli 5,5 miljoonaa kuutiota ja tukkipuun vastaavasti 3,8 miljoonaa kuutiota.

Puun hinnat korkealla

Puun hinnat ovat tällä hetkellä korkeimmillaan muutamaan vuoteen sekä korkealla myös suhteutettuna 2000-luvun keskimääräiseen hintatasoon. Tämän vuoden toukokuuhun verrattuna kantohinnat nousivat keskimäärin 3 prosenttia.

Mäntytukin keskikantohinta oli 57 euroa kuutiolta ja kuusitukin 59 euroa kuutiolta. Koivutukista maksettiin keskimäärin 44 euroa kuutiolta. Mänty- ja koivukuidun keskimääräinen kantohinta oli 16–17 euroa kuutiolta. Kuusikuidusta maksettiin keskimäärin 20 euroa kuutiolta.

Nyt kannattaa rientää puukaupoille

Poikkeuksellisen korkeat markkinahinnat ja ainakin toistaiseksi kaikkiin puutavaralajeihin kohdistuva hyvä kysyntä tarjoavat otolliset olosuhteet korkeisiin kantorahatuloihin. Vielä ehtii hyödyntämään suotuisan markkinatilanteen, sillä kesä on erinomaista aikaa tehdä puukaupat.

Lisätietoja antaa:

Anu Islander, metsäasiantuntija, Metsäteollisuus ry,
puh. 09 132 6678

Puukauppatilastot