Paperiteollisuuden ylempien toimihenkilöiden lakko on turha

Tiedotteet |

YTN:n tänään aloittama lakko ei vaikuta yritysten toimintaan. Lakkoon osallistuu noin 15 prosenttia paperiteollisuuden ylemmistä toimihenkilöistä.

– Yrityksissä on ylemmillä toimihenkilöillä ja työnantajalla yhteinen näkemys ylempien toimihenkilöiden työsuhteen ehtojen kehittämisestä. Lakko on täysin turha eikä sen alkamiselle ole perusteita, sanoo työmarkkina-asioista vastaava varatoimitusjohtaja Jari Forss Metsäteollisuus ry:stä.

Keskustelut ylempien toimihenkilöiden edustajien kanssa työsuhteen ehtojen kehittämisestä ovat useissa yrityksissä edenneet hyvin ja ovat jo johtaneet tai johtamassa yrityskohtaisiin toimintamalleihin. Toimintamallien kehittämisestä yritysten sisällä ei ole näkemyseroja.

Metsäteollisuus ry on voimakkaasti sitoutunut tukemaan yrityskohtaista kehittämistyötä yhdessä YTN:n kanssa ja sopimaan kaikille ylemmille toimihenkilöille muita alan henkilöstöryhmiä vastaavat palkankorotukset.

Lakko ei vaikuta tuotantoon

Lakon ei arvioida vaikuttavan alan tuotantoon, sillä Metsäteollisuus ry:n arvion mukaan vain pieni osa ylemmistä toimihenkilöistä osallistuu työtaisteluun. Yli 90 prosenttia metsäteollisuuden tuotteista menee vientiin, joten lakko heikentää alan mainetta luotettavana tavarantoimittajana.

Vuonna 2009 metsäteollisuudessa työskenteli runsaat 3500 ylempää toimihenkilöä, joista noin 3000 henkilöä toimii paperiteollisuudessa ja metsäalalla.

Lisätietoja antaa:
Jari Forss, varatoimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4440 tai 040 570 7652