Paperi- ja kartonkituotteita arjen hyvinvointiin

Tiedotteet |

Puu on monikäyttöinen luonnon raaka-aine. Olemme niin tottuneet puuperäisiin tuotteisiin, ettemme aina huomaa, miten suureen osaan jokapäiväistä elämäämme ne kuuluvat. Uusiutuvista raaka-aineista tehtyjä tuotteita tulisikin suosia, sillä niiden käyttö hidastaa ilmastonmuutosta.

Suomi on erikoistunut korkealuokkaisiin papereihin

Jokapäiväiset paperi- ja kartonkituotteemme ovat muuttuneet valtavasti viime vuosikymmenten kuluessa. Jatkuvan kehitystyön tuloksena arkisetkin tuotteet ovat pitkälle kehittyneitä erikoisvalmisteita. Tuotteiden ominaisuuksia parannetaan käyttötarpeen mukaan, samalla kun tuotantotekniikkaa tehostetaan ja resursseja käytetään entistä säästävämmin.

Puuta – uusiutuvaa luonnonvaraa – käytetään esimerkiksi sanomalehdissä, kirjoissa ja pakkauksissa. Puusta valmistetaan myös esimerkiksi purukumin makeutusainetta tai pöytämargariiniin lisättävää kolesterolin alentajaa.

Paperi- ja kartonkituotteita on kehitetty mitä moninaisimpiin sovelluksiin: sanomalehtipaperista taidekirjojen graafisiin papereihin ja nestetiiviistä juomakartongista imukykyisiin hygieniapapereihin. Tulostimessa käytämme varta vasten siihen kehitettyä paperia, kun taas samasta raaka-aineesta valmistetulla säkki- tai tapettipaperilla on aivan muita ominaisuuksia.

Paperilla ja puulla on lupaava tulevaisuus

Puu on tärkeä raaka-aine, mutta huomattava osa puun mahdollisuuksista metsästä kuluttajille on vielä tunnistamatta. Metsäteollisuus etsiikin aktiivisesti uusia kehityspolkuja. Panostamalla tutkimukseen ja tuotekehitykseen luodaan uutta tietoa, teknologiaa, osaamista sekä uusia tuotteita ja palveluita, joille on globaalia kysyntää.

Esimerkiksi yhdistämällä elektroniikka ja tietotekniikkaa perinteisiin papereihin ja kartonkeihin voidaan luoda uusia, älykkäitä tuotteita. Puuta voidaan lujittaa metalleilla tai millä tahansa materiaaleilla, mikä tietää laajoja uusia puun käytön kehitysmahdollisuuksia.

Paperi ja kartonki sopivat monenlaisiin pakkauksiin

Ympäristöystävällinen pakkaus on valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta ja on kierrätettävä ja biohajoava. Kuitu- ja puupakkaus on puhdas luonnontuote.

Paperiin, kartonkiin ja puuhun voidaan pakata melkein mitä tahansa – elintarvikkeita, elektroniikkaa, koneita ja laitteita, huonekaluja, lasia ja keramiikkaa, lääkkeitä, kosmetiikkaa sekä paperituotteita, muun muassa kopiopapereita ja paperirullia. Lisäksi paperia käytetään erilaisissa etiketeissä ja tarroissa.

Puhtaista tuotteista luontoon ei jää jälkeä

Ympäristön kuormituksen vähentämiseksi kulutuksen painopistettä on siirrettävä uusiutuviin luonnonvaroihin. Kuitu- ja puupakkaukset, joiden kierrätys toimii loistavasti ja jotka voidaan elinkaaren päätteeksi käyttää bioenergiaksi, ovat kestävää kehitystä parhaimmillaan.

Pakkaus suojaa esimerkiksi ruoan niin, että se säilyy herkullisena syötäväksi asti. Näin ruokaa ei tuhlata, eikä turhia ympäristövaikutuksia synny.