Noin 5000 nuorta saa kesätyö- tai harjoittelupaikan metsäteollisuudesta

Tiedotteet |

Metsäteollisuusyritykset tarjoavat ensi kesänä yhteensä noin 5000 kesätyö- ja Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa eri puolilla Suomea.

Metsäteollisuuden tuotantolaitokset ovat merkittäviä työllistäjiä monella paikkakunnalla. Kesätyöntekijöiden tehtävät vaihtelevat metsänhoidosta ja tuotantotöistä erilaisiin tehtäviin logistiikassa, taloushallinnossa tai myynnissä ja markkinoinnissa.

Kesätyöpaikkojen ohella metsäteollisuusyritykset tarjoavat Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmalla koululaisille mahdollisuuksia omakohtaisiin kokemuksiin työelämästä alan yrityksissä. Metsäteollisuus ry on solminut Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun sopimukset alan palkansaajajärjestöjen – Paperiliitto, Puu- ja erityisalojen liitto, Sähköliitto, Metalliliitto, METO – Metsäalan asiantuntijat, Ammattiliitto PRO – kanssa vuoteen 2016 saakka.

Vastuullinen kesäduuni

Metsäteollisuusyritykset ovat lähteneet innokkaasti mukaan myös Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan. Kampanja haastaa kaikenkokoiset työnantajat eri toimialoilta tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätöitä. Työnantajille kampanja on helppo tapa toteuttaa yhteiskuntavastuuta käytännössä sekä kehittää työnantajakuvaansa.

Vastuulliseen kesäduuni -kampanjaan osallistuvat yritykset sitoutuvat hyvän kesätyön periaatteisiin. Periaatteiden mukaan nuorille tarjotaan sopivan haasteellisia, mielekkäitä töitä, joista maksetaan käypää palkkaa. Työpaikkailmoituksessa kerrotaan, miten hakuprosessi etenee ja päätöksistä ilmoitetaan niillekin, joita ei valita. Nuoret perehdytetään ja heitä ohjataan työssään sekä annetaan palautetta. Heitä kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Vastuullinen yritys tekee kesätyöntekijän kanssa kirjallisen työsopimuksen ja työsuhteen päättyessä antaa työtodistuksen.

Tarjoamalla nuorille hyvän kesätyökokemuksen yritykset varmistavat sen, että kiinnostusta ja osaamista alan töihin löytyy jatkossakin.

Lisätietoja:
Anne Kettunen, koulutuspoliittinen asiantuntija, Metsäteollisuus ry, puh. 040 833 2288

Tutustu työelämään ja tienaa
Vastuullinen kesäduuni -kampanja