MTK:n uhkaus puukaupan pysäyttämisestä on vahingollista sekä metsänomistajille että teollisuudelle

Tiedotteet |

MTK ja metsänhoitoyhdistykset pyrkivät hidastamaan puukauppaa ruokkimalla käsityksiä metsäverotuksen epäselvyyksistä ja kysynnän laimeudesta.

Näillä toimillaan MTK pyrkii selvästi estämään puun tarjontaa ja vaikeuttamaan puumarkkinoiden toimintaa, juuri kun kauppa on lähtenyt käyntiin. Puukaupan ohjailu ei kuulu markkinatalouteen.

 
Metsäteollisuuden raaka-ainehuolto on muutoinkin vakavissa vaikeuksissa, koska alkuvuonna puuta on saatu ostettua vain puolet normaalista. Puumarkkinatilanne on viime viikkoina kehittynyt myönteisesti ja puuta on saatu ostettua enemmän, joskin edelleen liian vähän.

Puukauppaa hidastavilla ohjaustoimillaan MTK ja metsänhoitoyhdistykset vahingoittavat suuresti Suomen metsäteollisuuden toimintamahdollisuuksia ja uhkaavat koko metsäsektorin työpaikkoja.

"Uskon, että metsänomistajat ymmärtävät tasaisen puukaupan merkityksen koko metsäsektorin pärjäämiselle tässä poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa, eivätkä lähde toteuttamaan MTK:n uhkauksia", sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Anne Brunila.

"Metsänomistajien kannattaa nyt myydä puuta eikä jäädä odottamaan hallituksen päättämän verohuojennuksen yksityiskohtien ratkeamista. Metsätalouden kannattavuutta parantavat merkittävät verohuojennukset tulevat voimaan joka tapauksessa ja lainsäädäntö valmistuu syyskuussa", muistuttaa Brunila.

Lisätietoja antaa:

Anne Brunila, toimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. (09) 132 6600

Tilaa metsäteollisuuden uutiskirje – tuoreimmat uutiset ja taustat alalta nopeasti suoraan omaan sähköpostiisi. Tilaa osoitteessa www.metsateollisuus.fi /  Uutiset 3 minuutissa!