Metsäteollisuus hyväksyi kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset

Tiedotteet |

Metsäteollisuus ry on hyväksynyt kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset kaikilla sopimusaloillaan. Kilpailukykysopimus pidentää työaikaa metsäteollisuudessa kolmella kokonaisella työpäivällä kaikissa niissä työaikamuodoissa, joissa se on tuotannollisista syistä tarkoituksenmukaista.

Maan hallituksen alkuperäiseen tavoitteeseen nähden kilpailukykysopimuksen vaikutus on vaatimaton, mutta kuitenkin pieni askel oikeaan suuntaan.

”Metsäteollisuus avasi ensimmäisellä neuvottelutuloksellaan koko työmarkkinakierroksen. Neuvottelut käytiin sopimuskumppaneidemme kanssa hyvässä hengessä ja ratkaisut metsäteollisuuden päätoimialoilla syntyivät ripeästi. Kiitos tästä kuuluu myös neuvottelukumppaneillemme”, toteaa Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesonen.

”Metsäteollisuus kantaa vastuunsa oman alansa kilpailukyvyn vahvistamisesta ja siksi olemme osaltamme hyväksyneet saavutetut neuvottelutulokset”, Pesonen jatkaa.

Kuljetusketjun poisjääminen pettymys

Metsäteollisuus oli vuonna 2015 Suomen suurin vientiala, ja häiriötön kuljetusketju on alan yrityksille erityisen tärkeä.

”Yhdeksänkymmentä prosenttia tuotteistamme menee vientiin. Siksi pidimme tärkeänä, että keskusjärjestöt sitouttavat kuljetusketjun työrauhaan. Keskusjärjestöjen epäonnistuminen on koko Suomen ja viennin näkökulmasta erittäin valitettavaa, mutta ei kuitenkaan yllättävää”, Pesonen sanoo.

Lisätietoja:

Työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen, Metsäteollisuus ry, puh. 040 503 2353, nina.parssinen @ forestindustries.fi