Metsäteollisuudessa kesätyö- ja harjoittelupaikkoja 4600 nuorelle

Tiedotteet |

Metsäteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätöitä ja harjoittelupaikkoja koko arvoketjussa. Tarjoamalla kesätyö- ja Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja yritykset voivat vaikuttaa siihen, että kiinnostusta ja osaamista alan töihin on jatkossakin.

Töitä on tarjolla ympäri Suomea esimerkiksi puunhankinnassa, tuotannossa, kunnossapidossa sekä liiketoimintaa tukevissa toiminnoissa, kuten taloushallinnossa, logistiikassa ja viestinnässä.

Monille peruskoululaisille ja lukiolaisille tie ensimmäiseen kesätyöpaikkaan käy Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman kautta. Harjoittelun tarkoituksena on antaa koululaisille omakohtaisia kokemuksia työelämästä, työtehtävistä sekä työpaikkojen ja yritysten toiminnasta. Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu kestää pääsääntöisesti kaksi viikkoa, ja palkkaa siitä saa 335 euroa.

Hyvin kesätyönsä hoitaneella nuorella voi jatkossa olla paremmat mahdollisuudet päästä työharjoitteluun tai oppisopimuskoulutukseen. Kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden palkkaamisesta hyötyy myös koko työyhteisö. Nuoret voivat tuoda työpaikalle uusia näkemyksiä ja taitoja. He ovat tulevaisuuden osaajia, joille yrityksillä on mahdollisuus jättää itsestään hyvä kuva työnantajina. Näin yritykset voivat vaikuttaa siihen, että töihin löytyy osaavia ammattilaisia tulevaisuudessakin. Metsäteollisuuden työntekijöistä noin neljäsosa eläköityy seuraavan 10 vuoden aikana. Lisäksi alan investoinnit ja biotalouden mahdollisuuksien hyödyntäminen luovat työtä. Uusille tekijöille on siis kysyntää.

Metsäteollisuusyrityksiä on mukana myös Taloudellinen tiedotustoimisto TAT:n ja T-Median yhdessä luotsaamassa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjaan osallistuvat yritykset ovat sitoutuneet hyvän kesätyön periaatteisiin.

Lisätietoja:
Anne Pirilä, viestintäjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 050 550 9480