Metsäteollisuuden uudet sävelet keskusteluttavat Porin Suomi Areenalla

Tiedotteet |

Metsäteollisuuden uudet sävelet -keskustelutilaisuudessa torstaina 17.7.2008 Porin Suomi Areena -tapahtumassa viritetään vuoropuhelua metsäteollisuuden roolista osana Suomen kasvua ja kehitystä sekä mahdollisuuksista kestävässä kehityksessä.

Keskustelutilaisuudessa kohtaavat Timo Kalli ja Liisa Jaakonsaari eduskunnasta, Metlan Hannu Raitio, Stora Enson Jukka Kilpeläinen sekä Metsäteollisuus ry:n Anne Brunila. Tilaisuuden juontaa Jussi Kärki Kauppalehden talousuutisista.

 
Keskustelun teemoja ovat metsäteollisuuden raaka-ainekysymykset, alan rakennemuutos sekä tulevaisuuden näkymät, joihin pureudutaan sekä panelistien näkemysten valossa että paikalla olevan yleisön mielipiteiden pohjalta:

– Näemmekö metsää puilta? Yritykset pärjäävät, pärjääkö Suomi?

– Mä oksalla ylimmällä – Metsäteollisuuden kilpailukyky vuonna 2015

– Heili Karjalasta – Mistä teollisuudelle raaka-ainetta? Kuinka kotimainen puu saadaan liikkeelle?

– Puusta se syntyy se viskoosisilkki – Uusista tuotteista uuteen nousuun?

– Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa: Suomalaisen tuotannon mahdollisuudet globaalissa toimintaympäristössä

Metsäteollisuus ry haluaa keskustelutilaisuudella laajentaa keskustelua metsäperusteisen teollisuuden ja sen ympärille rakentuneen hyvinvoinnin merkityksestä Suomessa ja osana eurooppalaista kestävää kehitystä.

Lisätietoja:

www.metsateollisuus.fi

Helena Aatinen, viestintäjohtaja, Metsäteollisuus ry,
puh. 040 – 548 66 75

Suomen sellu- ja paperiteollisuudessa on yhteensä 27 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Suomessa toimii 40 paperi- ja kartonkitehdasta sekä 40 massatehdasta, jotka valmistavat sellua ja mekaanista massaa. 

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti yli 250 000 suomalaista. Metsäteollisuus tarjoaa toimeentuloa ja elinvoimaisuutta myös maamme haja-asutusalueille. Suomen metsäklusteri tuo kolmanneksen maamme nettovientituloista.