Metsänhoitoyhdistyslain uudistuslinjaukset oikeansuuntaisia ja kannatettavia

Tiedotteet |

Ministeri Koskisen linjaukset metsänhoitoyhdistyslain uudistamiseksi ovat kannatettavia ja metsäsektorin toimintaa kokonaisuudessa kehittäviä. "On erittäin tärkeää, että alan toimijoiden tasapuolinen kilpailuasema markkinoilla varmistetaan. Näin toimien kilpaillaan palveluiden sisällöllä, mistä suurimman hyödyn saa suomalainen metsänomistaja", sanoo Tomi Salo, Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja.

Metsänhoitoyhdistyslain uudistus lisää merkittävästi metsänomistajien valinnan mahdollisuuksia, mikä on erittäin tärkeä asia. Jatkossa metsänomistajan on mahdollista saada palveluita metsiensä hoitoon ja käyttöön kaikilta palveluntarjoajilta. "Metsäteollisuusyritysten, kuten muidenkin markkinatoimijoiden, kannattaa huomioida muutos lisäämällä päämäärätietoisesti palvelutarjontaa ja yhteydenpitoa metsänomistajien suuntaan", kehottaa Salo.

"Nyt on tärkeää varmistaa, että metsänhoitoyhdistyslain uudistuksen jatkovalmistelu ja voimaantulo etenee ripeästi. Näin toimien muutos hallitaan parhaiten ja uudistuksen vahvuudet siirtyvät välittömästi käytännön toimintaan hyödyntämään koko metsäsektoria", toteaa Salo.

Metsänhoitoyhdistyslain uudistus on myös selkeä edistysaskel suomalaisen metsänomistuksen kehittämisessä ammattimaisempaan suuntaan.

Lisätietoja: Tomi Salo, metsäjohtaja, Metsäteollisuus ry,
puh. 09 132 6610, 045 875 8911