Lomakausi hiljensi puukauppaa heinäkuussa

Tiedotteet |

Metsäteollisuus osti heinäkuussa yksityismetsistä 1,1 miljoonaa kuutiota puuta. Lomakausi hiljensi puukauppaa ja ostomäärä oli hieman pienempi kuin keskimäärin aiempina vuosina heinäkuussa.

Koko tammi-heinäkuun ostomäärä, 12 miljoonaa kuutiota, oli yli kolminkertainen vuoden 2009 vastaavan ajan ostoihin verrattuna, mutta edelleen 14 prosenttia pidemmän aikavälin keskiarvoa pienempi. Kuitupuuta ostettiin tammi-heinäkuussa 6,6 miljoonaa kuutiota ja tukkipuuta 5 miljoonaa kuutiota.

Myrskyn kaatamat puut mahtuvat hyvin markkinoille

Metsäteollisuus ostaa myrskyn kaatamia puita niille sopiviin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi osa suurista tukkipuun läpimitan täyttävistä rungoista ei sovellu myrskyn runtelemina sahattavaksi, mutta ne voi hakettaa sellun raaka-aineeksi.  

Puun hinta pysyi korkealla

Kantohinnat pysyivät lähes ennallaan. Kuusitukin ja koivukuidun hinta nousi 2 prosenttia ja mäntykuidun yhden prosentin. Mäntytukin kantohinta oli keskimäärin 56 euroa kuutiolta ja kuusitukin 58 euroa kuutiolta. Koivutukista maksettiin keskimäärin 41 euroa kuutiolta. Mänty- ja koivukuidun keskimääräinen hinta oli 16 euroa kuutiolta. Kuusikuidusta maksettiin keskimäärin 19 euroa kuutiolta.

Syksyn puukaupoille hyvät edellytykset

Metsäteollisuustuotteiden parantunut markkinatilanne on lisännyt kotimaisen puun tarvetta. Kaikelle puulle ja metsäenergialle on kysyntää.

Puukauppatilastot http://www.metsateollisuus.fi/tilastopalvelu2/Tilastokuviot/Puukauppa/Forms/AllItems.aspx

Lisätietoja:
Anu Islander, metsäasiantuntija, puh. 09 132 96678