Laiton lakko huonontaa suomalaisen tuotannon asemaa maailmanmarkkinoilla

Tiedotteet |

Laiton lakko Sappi Kirkniemen tehtaalla ei vahvista Suomen tehtaiden asemaa kilpailtaessa paperiteollisuuden tuotannosta. Lakon sijaan työntekijöiden ja työnantajien on yhdessä rakennettava Suomen metsäteollisuuden tulevaa menestystä.

"Laittomalla lakolla heikennetään suomalaisen tuotannon asemaa kansainvälisillä markkinoilla," sanoo Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Jari Forss.

"Nykyisessä tilanteessa on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta toimintamahdollisuudet Suomessa vahvistuvat. Tuotanto keskittyy maihin ja tehtaisiin, joissa on parhaat toimintaedellytykset. Laittomaan lakkoon ei tällaisessa tilanteessa ole varaa."

"On tärkeää, että tehtaat saavat käydä häiriöttömästi. Tuotannon häiriöt heikentävät asiakkaiden luottamusta suomalaisten tehtaiden kykyyn toimittaa tuotteita Eurooppaan."

Paperiliiton paikallinen ammattiosasto aloitti lakon Sappi Kirkniemen tehtaalla keskiviikkona 18.11. klo 18.00. Sen on ilmoitettu kestävän maanantaiaamuun 23.11. asti. Paperiteollisuudessa on voimassaoleva työehtosopimus, joten lakko on laiton.

Lisätietoja: 
Jari Forss, varatoimitusjohtaja, työmarkkinajohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4440