Kansainvälinen ekologia ja ekonomia E2 -puurakentamiskilpailu käynnistyy 1.9.2010

Tiedotteet |

Kouvolan kaupunki järjestää ekologia ja ekonomia E2 -konseptikilpailun puukerrostaloratkaisujen suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Sitran, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, KSS Energian ja Kymenlaakson liiton kanssa.

Voittajakohde rakennetaan Kuusankoskelle

Kilpailun voittajaehdotukseen perustuva esimerkkikohde rakennetaan Kymijoen rantaan Kouvolan Kuusankoskelle. 

Kilpailun ilmoittautumisaika alkaa 1.9.2010. Kilpailuryhmät voivat lähettää osallistumishakemuksensa syyskuun 22. päivään mennessä. 

Kilpailuehdokkaiksi ilmoittautuneiden ryhmien joukosta valitaan varsinaiseen suunnittelukilpailuun korkeintaan neljä monialaista suunnitteluryhmää. Varsinaiseen kilpailuun valitut ryhmät julkistetaan tiistaina 28.9.2010 klo 10.00 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Kilpailu on jo herättänyt mielenkiintoa Pohjois-Amerikkaa myöten. Osallistumishakemuksia odotetaan kansainvälisiltä ryhmiltä, jotka toimivat yhteistyössä suomalaisten kumppaneiden kanssa. 

Suomesta puurakentamisen kärkimaa
 
Kilpailun myötä Kouvola haluaa edistää uudenlaisten puukerrostalojen teollista tuotantoa sekä perustaa Kouvolaan puurakentamisen osaamiskeskuksen. Tavoitteena on myös kehittää puurakentamiseen liittyviä uusia tuotteita.
 
Kilpailulta odotetaan kerrostaloasumiseen energiatehokkaita ja hiilijalanjälkeä pienentäviä ratkaisuja, joiden avulla Suomi voi nousta puurakentamisen kärkimaaksi. 
 

Puun käytön lisääminen vähentää rakentamisen ympäristövaikutuksia

Puun käyttöä lisäämällä voidaan vähentää rakennusmateriaalituotannon ilmastopäästöjä. Kun myös rakennusten energiatehokkuutta parannetaan, kertautuu puurakentamisen ympäristöä säästävä merkitys.

Sitran Energiaohjelman johtaja Jukka Noponen toteaa, että puurakentamiskilpailu on tärkeä avaus, jonka myötä kestävä rakentamistoiminta tulee laajenemaan sekä Suomessa että maailmalla. Sitra on yksi kilpailun rahoittajista. 
  
Kilpailun esite ja osallistumisehdot sekä säännöt

Lisätietoja kilpailusta antavat: 

Aimo Ahti, elinkeinotoimen kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki
puh. 020 615 3016
aimo.ahti@kouvola.fi

Hannu Luotonen, arkkitehti SAFA kaavoituspäällikkö
Kouvolan kaupunki
puh. 020 615 8448
hannu.luotonen@kouvola.fi

Harry Edelman, TkT arkkitehti
kilpailun arviointiryhmän neuvonantaja
Edelman Group Oy
Fredrikinkatu 34E 00100 Helsinki
puh. 040 514 9993
harry.edelman@edelmangroup.fi