Elokuun puukauppa kävi normaalia vilkkaammin

Tiedotteet |

Metsäteollisuus osti elokuussa yksityismetsistä 4 miljoonaa kuutiota puuta. Ostomäärä oli lähes viidenneksen suurempi kuin keskimäärin elokuussa. Puuta on tarjolla ja kysyntä on edelleen hyvä.

Tammi-elokuussa ostettiin puuta 14,8 miljoonaa kuutiota, mikä oli 12 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kuitupuuta ostettiin tammi-elokuussa 8,2 miljoonaa ja tukkipuuta 6 miljoonaa kuutiota.

Kantohinnoissa ei suuria muutoksia

Kantohinnat laskivat hieman heinäkuusta. Tukkien hinnat laskivat yhden prosentin. Mäntytukin kantohinta oli keskimäärin 57 euroa kuutiolta ja kuusitukin 59 euroa kuutiolta. Koivutukista maksettiin keskimäärin 43 euroa kuutiolta.

Mäntykuidun hinta pysyi ennallaan 17 eurossa kuutiolta. Koivukuidun hinta nousi 3 prosenttia ja oli 16 euroa kuutiolta. Kuusikuidun hinta laski yhden prosentin ja siitä maksettiin keskimäärin 20 euroa kuutiolta.

Puun hyvä kysyntä jatkuu

Kotimaisen puun kysyntä on hyvä. Kaikki puutavaralajit energiapuuta myöten ovat haluttuja. Metsäteollisuuden toimintaedellytysten kannalta on tärkeää, että puuta saadaan tasaisesti jalostukseen.

Lisätietoja antaa:
Anu Islander, metsäasiantuntija, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 6678, 040 729 3678