Ammattiliitto Pro uhkaa jälleen uudella lakolla

Tiedotteet |

Ammattiliitto Pro uhkaa jälleen uusilla kaksiviikkoisilla työtaistelutoimilla, jotka kohdistuisivat Stora Ensoon ja Metsäliittoon 19.5. alkaen.

Tällä kertaa Pro noudatti lakia ja toimitti työtaisteluilmoituksen lain mukaisesti 14 vuorokautta ennen, toisin kuin aikaisemmissa laittomissa työtaistelutoimenpiteissä, joissa lakkoilmoituksien aikarajaa ei ollut noudatettu.

"Pro jatkaa uhkailulinjallaan. Jos tavoitteena on päästä sopimukseen, ei tämä ole oikea tapa edistää sitä", sanoo Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Jari Forss.

"Olemme edelleen valmiit 2,5 prosentin palkankorotuksiin, samoin kuin aiemmin keväällä sovimme paperiteollisuuden työntekijöiden ja ylempien toimihenkilöiden kanssa. Samoin olemme valmiit yhteistyössä kehittämään paikallisia palkkausjärjestelmiä."

"Lakolla uhkailu ja työtaistelut heikentävät mahdollisuuksia säilyttää suomalaisten toimihenkilöiden työpaikat. Paperiteollisuuden toimihenkilöiden kiistan jatkuminen johtaa väistämättä siihen, että tukitoimintojen sijaintimaat arvioidaan uudelleen," Forss jatkaa.

Lisätietoja antaa:
Jari Forss, varatoimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry,
puh. 09 132 4440, 040 570 7652

Seuraa työmarkkinatilanteen kehitystä verkkopalvelustamme.