Ammattiliitto Pro ei edelleenkään halua noudattaa lakia

Tiedotteet |

Ammattiliitto Pron laittomien työtaistelutoimien sarja jatkuu. Pro on työpaikoilla jakamassaan tiedotteessaan ilmoittanut aikaistavansa Stora Enson ja Metsäliiton toimihenkilöiden lakkoa päivällä, 26.4.

Pro oli jo tiistaina 19.4. valtakunnansovittelijan johdolla käydyissä neuvotteluissa ilmoittanut aikovansa painostaa työnantajaa laittomilla toimenpiteillä.

"Ammattiliitto Pron toiminta on ennennäkemätöntä ja se rikkoo räikeästi lakia työriitojen sovittelusta," sanoo Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Jari Forss.

Metsäteollisuus on valmis sopimaan Pron kanssa samanlaisista palkkaratkaisuista kuin muidenkin henkilöstöryhmien kanssa.

Toimihenkilöiden palkkaus perustuu paikallisesti sovittuihin palkkausjärjestelmiin, jotka pohjautuvat tehtävän vaativuuteen ja henkilökohtaiseen suoritukseen.

"Olemme valmiit arvioimaan työehtosopimukseen perustuvien paikallisten palkkausjärjestelmien toimivuutta ja tarvittaessa kehittämään niitä. Kehittäminen ei kuitenkaan tapahdu lakolla uhkaamalla," Forss jatkaa.

Pro ei neuvottele hyvien työmarkkinatapojen mukaan, vaan turvautuu hyvin usein lakonuhkaan ja valtakunnansovittelijaan.

Lisätietoja antaa:
Jari Forss, varatoimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry,
puh. 09 132 4440, 040 570 7652

Seuraa työmarkkinatilanteen kehitystä verkkopalvelustamme.